logo F1online.sk

Potvrdené: Hülkenberg dostane druhú šancu

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala7. 8. 2020

Po zdĺhavom čakaní na výsledky Pérezovho testu na koronavírus sme sa dočkali. Racing Point v piatok ráno potvrdil, že Mexičanov test bol opäť pozitívny, čo preňho znamená, že do víkendového diania nezasiahne.

Zato Nico Hülkenberg dostane šancu na reparát potom, čo v nedeľňajších pretekoch chýbal. Krátko pred štartom pretekov ho zradila technika. Spočiatku sa zdalo, že Nemec bude môcť vyštartovať aspoň z boxovej uličky, no napokon neštartoval vôbec.

“Teším sa, že budem v Silverstone opäť súčasťou tohto tímu. Minulý víkend som spravil krok do neznáma, keďže som v tomto tíme už pár rokov nebol, a jazdil v aute, v ktorom som predtým nesedel,” hovorí Nico Hülkenberg. “Minulý týždeň som sa toho o RP20 veľa naučil a teraz som pripravený, že aj tento víkend aplikujem moje skúsenosti.”

“Pretekať na rovnakej trati veci trochu zjednoduší. Tím odviedol skvelú prácu pri snahe dostať ma späť do tempa. Myslím si, že tento víkend môžeme zabojovať o body, čo je určite mojím cieľom. Checovi chcem zaželať všetko dobré pri jeho zotavovaní sa,” dodal Hulk.

Momentálne to vyzerá tak, že Pérez bude musieť zostať v karanténe ďalších desať dní. Tím však jeho účasť na VC Španielska zatiaľ nevylučuje. Všetko bude zrejme závisieť od toho, či v tomto čase bude môcť opustiť Veľkú Britániu.