logo F1online.sk

Hülkenberg komunikuje s tímami o návrate do F1

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala6. 8. 2020

Návrat Nica Hülkenberga na okruhy Formuly 1 je len dočasný. Racing Point ho povolal iba ako náhradníka, pričom touto úlohou ho v aktuálnej sezóne môže poveriť ešte nejeden tím v prípade pozitívneho testu. To ale Nemcovi nestačí, vraj už rokuje s tímami o možnom návrate na plný úväzok.

Hülkenberg vo štvrtok v Silverstone nepriblížil, o ktoré tímy ide, ale naznačil, že v najbližších týždňoch by sme sa toho mohli dozvedieť viac. “Som v kontakte s pomerne veľkým množstvom ľudí z F1 a so šéfmi tímov, pretože sa všetci poznáme.”

“Niečo z toho je len taký nezáväzný pokec, niečo sa zas týka budúcnosti. Určite rokujeme a rozprávame sa, ale zatiaľ nejde o nič konkrétne, o čom by som mohol hovoriť,” ozrejmil rodák z Emmerichu. “Asi je to vec najbližších pár týždňov, kým sa to nevykryštalizuje. A ak to nebude F1 — ak mám byť úprimný, nemám v hlave ešte tak jasno. Asi na to pôjdem pekne krok po kroku a uvidíme, ako sa veci vyvinú a akým smerom sa to v najbližších pár týždňoch uberie.”

Nuž a s kým by Hulk mohol rokovať? V prípade štyroch tímov (Ferrari, McLaren, Renault, Williams) je už jazdecká zostava pre rok 2021 jasne určená. Racing Point má tiež zazmluvnených pilotov, no aj napriek platnému kontraktu môže Péreza nahradiť Vettel. Príchod Hülkenberga do Mercedesu je tiež z ríše snov a s Red Bullom to nevyzerá veľmi schodne. Hulkovi teda zostáva na výber Alfa Romeo, Haas a AlphaTauri.

Nico Hülkenberg sa minulý týždeň pred ostatnými tímami veľmi neukázal, v nedeľu sa vlastne neukázal vôbec. Odstavila ho technika. Sám to ale nevnímal ako príležitosť vybojovať si sedačku pre rok 2021.

“Samozrejme, že ak získate dobrý výsledok, tak je to pre vás dobrá reklama. Ja si ale myslím, že ľudia a hlavne šéfovia tímov nehľadia na jedno podujatie, hlavne za takýchto okolností,” vysvetľuje Hülkenberg. “Samozrejme, že by bolo dobré a veľmi rád by som mal skvelé preteky. Ak budem v aute, chcem byť dobrým náhradníkom a pomôcť tímu tak veľmi, ako len budem môcť. Ten zvyšok sa už nejako vyrieši neskôr, je to samostatná vec.”

Hulk na záver pripustil, že keby sa tento víkend do auta nedostal, mrzelo by ho to. “Samozrejme, že by som bol aj sklamaný potom, čo som si vyskúšal toto auto. Ale vždy mi bolo jasné, že som tu len ako dočasná náhrada za Checa. Nevedel som, či sem idem na jedny, dvoje alebo koľko pretekov. On je hlavným pilotom tímu a akonáhle bude mať zelenú, aby mohol jazdiť, tak bude späť.”