logo F1online.sk

Pérez či Hulk? Ako to vyzerá s Mexičanom?

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala6. 8. 2020

Ešte stále nie je jasné, kto z dvojice Sergio Pérez-Nico Hülkenberg tento víkend zasadne do kokpitu Racing Pointu. Posunuli sme sa však o drobný krok bližšie k odpovedi. Tím rozlúskol otázku ohľadom nejasnej dĺžky Pérezovej karantény.

O pozitívnom Pérezovom teste sme sa dozvedeli vo štvrtok večer, teda presne v deň, kedy britská vláda predĺžila karanténu pre ľudí s koronavírusom zo siedmich na desať dní. Preto sa zdalo, že Pérez bude musieť vo svojej hotelovej izbe prečkať aj Veľkú cenu 70. výročia F1, ktorá ešte spadá do spomínaných desiatich dní.

Nik si tým však nebol istý a po pretekoch Racing Point stále netušil, ktoré pravidlo by malo platiť v Pérezovom prípade. Všetko však objasnil vo štvrtkovom vyhlásení. “Úrad verejného zdravotníctva Anglicka potvrdil, že trvanie karantény Sergia Péreza uplynulo.”

“V súlade s Kódexom správania sa FIA Sergio Pérez potrebuje negatívny výsledok testu na COVID-19 predtým, ako vstúpi do padoku. Testovací proces prebehne dnes. Tím očakáva, že rozhodnutie o tom, kto bude jazdiť vedľa Lanca, padne neskôr dnes alebo hneď ráno,” dodáva hovorca Racing Pointu.

V Pérezovom prípade podľa všetkého rozhodol fakt, že prvý test absolvoval už v stredu, teda ešte počas platnosti nariadenia o sedemdňovej karanténe. Polemiku vyvolala skutočnosť, že tento test mal nejasný výsledok, teda Pérez ešte nemal potvrdený koronavírus. Pozitívne výsledky ukázal až nasledujúci odber.

Situáciu budeme sledovať a hneď, ako budú známe Pérezove výsledky, vás o nich budeme informovať.