logo F1online.sk

Verstappen je pred Hungaroringom opatrný: Na tejto trati som ešte nevyhral

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková28. 7. 2022

Max Verstappen prekvapivo nikdy nezvíťazil na Veľkej cene Maďarska, avšak dúfa, že po nedeli už tento fakt platiť nebude. Sám je zvedavý na to, ako to Red Bullu na Hungaroringu pôjde, nakoľko to nie je práve okruh, ktorý by im vyhovoval.

V každom prípade, Verstappena by prípadné zlé umiestnenie až tak nezabolelo, nakoľko má pred víkendom pomerne pohodlný náskok v podobe 63 bodov pred svojím najväčším rivalom v súboji o titul Charlesom Leclercom. Ten počas predchádzajúcej veľkej ceny chyboval, pilot Red Bullu má teda na svojej strane aj psychickú výhodu.

Okrem toho Holanďanovi ostane vedúca pozícia v jazdeckom šampionáte počas celej letnej prestávky, a to bez ohľadu na výsledky najbližších pretekov. Preto nie je veľkou prekážkou ani to, že Red Bull na Hungaroringu naposledy zvíťazil v roku 2014 a konkrétne Verstappen dokonca ani raz. „Ale jazdím tu veľmi rád, pretože to trochu pripomína motokárové trate, okruh má veľmi technický druhý sektor, ktorý mám rád.“

Obhajca titulu bol vo štvrtok vo svojich vyhláseniach opatrný. Upozorňuje, že veľkú rolu môže zohrať aj dážď. „Bude zaujímavé sledovať, ako nás počasie počas celého víkendu ovplyvní. Neviem, ako sa nám bude dariť. Nie je to práve trať, na ktorej sme najsilnejší, ale samozrejme, chcem dosiahnuť dobrý výsledok. Ako tím sa pokúsime urobiť všetko pre to, aby sme zvíťazili.“

„Teším sa na letnú prestávku a dúfam, že tím tak dostane čas na oddych, aby sme potom mohli dobre odštartovať druhú polovicu sezóny,“ nádeja sa úradujúci šampión.

Čo sa týka druhej strany garáže Red Bullu, Sergio Pérez plánuje náročný víkend na okruhu Paula Ricarda hodiť za hlavu. Mexičan tam už od piatku bojoval s vyvážením svojho monopostu a v pretekoch po súboji s Russellom dokonca prišiel o pódium. „Bol to pre mňa frustrujúci víkend.“

„Nemal som pocit, že som taký rýchly, aký by som chcel byť. Nebol som úplne spokojný s autom, ale v tíme tvrdo pracujeme na tom, aby sme sa pokúsili zistiť, čo bolo zle. Škoda, prišiel som o pódium. Virtuálny safety car prišiel v najhoršom možnom čase a negatívne ma ovplyvnila aj nesprávna informácia o reštarte pretekov,“ vysvetľuje 32-ročný pretekár.

„Teraz na to riadne zatlačíme a pokúsime sa v posledných pretekoch pred letnou prestávkou dosiahnuť lepší výsledok. Chcem sa vrátiť na úroveň, na ktorej som v tejto sezóne stabilne jazdil,“ dodáva mexický rodák.

Súvisiace články