logo F1online.sk

Cunoda odporuje Markovi: Sú dôležitejšie veci, môj hnev ma preto veľmi nezaujíma

Júki Cunoda a Helmut Marko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 7. 2022

Júki Cunoda zaiste má v srdci Helmuta Marka zvláštne miesto. Vyjadrení, ktoré poradca Red Bullu poskytol na adresu japonského mladíka, bolo za ten rok a pol, čo vo Formule 1 pôsobí, viac ako dosť. Treba však povedať, že tento 22-ročný a 159 centimetrov vysoký mladík sa 79-ročného Rakúšana nijak nebojí. Naposledy vyjadril pomerne jasný nesúhlas s jeho vyjadreniami.

„Angažovali sme psychológa, aby s ním pracoval, keďže neprestajne nadáva a to ovplyvňuje aj jeho výkonnosť,“ povedal nedávno Marko pre ServusTV.

„Naše emócie by sme mali držať na uzde. Vďaka Bohu je Max pokojný, avšak naším problémovým dieťaťom je v tomto smere, a vlastne nielen v tomto smere, práve Cunoda. Vo vysielačke vybuchuje spôsobom, ktorému by ste ani neverili,“ dodal.

Tieto slová by nejeden vnímal ako sofistikovanú kritiku. Podobne tak, keď Marko prehlásil, že Cunodovi chýba „zdvorilosť a disciplína“ alebo že „nikto nestráca nervy tak ako on“. To by nejedného pretekára primälo, zvlášť keď nemá zmluvu na nasledujúcu sezónu, aby si priznal chybu a sľúbil, že sa polepší.

Nie však Júki. Ten na margo slov svojho šéfa prehlásil, že sa po stránke kontroly emócií dosť zlepšil a dodal, že v aute sú dôležitejšie veci, než toto. „Akonáhle si nasadím helmu, tak na trati sa asi dokážem o niečo ľahšie rozčúliť,“ priznal Cunoda.

„V poslednom čase sa mi to však darí kontrolovať, v porovnaní s minulým rokom určite. Nemyslím si, že to som len ja, kto sa na trati dokáže rozčúliť. Vyzerá to, akoby som bol naštvaný viac ako ostatní, pretože kričím. V poslednom čase však už nie som taký naštvaný. Dokážem zostať pokojný.“

„Iste, nie vždy je tomu tak, ale sú tu aj iné veci, na ktoré sa musím sústrediť, takže toto ma veľmi nezaujíma. Myslím si, že aj keď kričím, tak to nikoho nezaujíma v prípade, ak podám dobrý výkon,“ dodal Cunoda.

Súvisiace články