logo F1online.sk

Podľa Browna budú v súboji o tretie miesto kľúčoví piloti, nie autá

Lando Norris a Carlos Sainz
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala6. 8. 2020

Je niečo, čo by fanúšikovia nedali za to, aby sme v štartovom poli mali výkonnostne vyrovnanejšie autá? V šampionátoch by viac zavážili schopnosti jazdcov ako techniky, vďaka ktorej teraz Formulu 1 valcuje Mercedes. Zaka Browna teší aspoň to, že súboj tímov v strede poľa bude viac závisieť od jazdeckých dvojíc.

Stred poľa sa tak pobije o tretiu priečku v Pohári konštruktérov. Keďže Ferrari vypadlo z top trojky, ktorá v posledných rokoch ovládla oba šampionáty, a to až do stredu poľa, teraz bude “zvyšok sveta” bojovať o pódiové tretie miesto v konštruktéroch.

“Myslím si, že tento rok profitujeme z toho, že máme dvoch naozaj dobrých jazdcov,” konštatuje Zak Brown, šéf McLarenu. “Máme vynikajúcu jazdeckú dvojicu a v garáži harmóniu. Keďže je to na trati také tesné, myslím si, že práve jazdecké dvojice by mohli rozhodnúť o tom, kto skončí v šampionáte na tretej, štvrtej, piatej alebo šiestej priečke.”

McLaren momentálne drží posledné pódiové miesto s 51 bodmi. Ferrari za ním stráca osem bodov a Racing Point deväť. V prípade zlepšenia formy môže ešte do tohto boja prehovoriť aj 32-bodový Renault.

Z dvojice jazdcov McLarenu má zatiaľ lepšie výsledky Lando Norris. “Lando pôsobí naozaj impozantne už od jeho debutu v Austrálii 2019. Myslím, že ukazuje veľkú vyspelosť. Páči sa mi na ňom, aký je. Je skvelé, čo spravil so svojou prilbou a šesťročnou Evou. Je to dobrý človek, jazdí extrémne dobre a všetci si užívajú prácu s ním v aute aj mimo neho. A ja si myslím, že v tom bude pokračovať.”

“Je na tom veľmi dobre aj fyzicky. Keď u nás začínal, bol to drobný chlapec, teraz je vypracovaný. Myslím si, že pekne dorastá na Formulu 1.”

Norris dostane o rok nového kolegu v podobe Daniela Ricciarda, ktorého Zak Brown vychvaľuje už celé roky. Niet sa čomu čudovať, veď mal oňho záujem už dávnejšie, no vtedy mu ho vyfúkol Renault.

“Daniel a Lando sú našou budúcnosťou. Z Landovho veku vyplýva, že bude mať vo Formule 1 dlhšiu kariéru ako Daniel, ktorý má už 31. Ale myslím si, že je to kombinácia, ktorá potiahne McLaren vpred,” dodal Brown.