logo F1online.sk

Máme veľa dôvodov na úsmev, môžeme vyhrať desaťkrát po sebe, tvrdí Binotto

Charles Leclerc a Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková26. 7. 2022

Napriek opakovaným strategickým chybám, technickým problémom a jazdeckým zlyhaniam, šéf tímu Ferrari Mattia Binotto nestráca optimizmus. Katastrofálna Veľká cena Francúzska, minimálne aspoň z pohľadu Charlesa Leclerca, je už minulosťou. Vo Ferrari sa tak začínajú sústreďovať na Hungaroring, čo je okruh, ktorý by im mal vyhovovať.

Fatálna nehoda Charlesa Leclerca na okruhu Paula Ricarda viedla k tomu, že úradujúci šampión Max Verstappen má už 63-bodový náskok v celkovom poradí šampionátu jazdcov. Šance Monačana na zisk premiérového titulu sa tak radikálne zmenšili.

Leclerc pôjde do ďalších pretekov s nožom na krku. Ak totiž Verstappen najbližší víkend triumfuje v Maďarsku, získa taký náskok, že pilotovi Scuderie by nemuselo stačiť už ani víťazstvo v každých zostávajúcich pretekoch. A to je naozaj hrozivá predstava pre tifosi.

Šéf stajne z Maranella sa však aj v tejto situácii snaží nájsť pozitíva. „Bol to dobrý víkend z hľadiska tempa, auto sa ukázalo ako veľmi konkurencieschopné. Charles získal pole position, viedol preteky. Myslím, že sme mali výhodu oproti Red Bullu, pokiaľ ide o degradáciu pneumatík… Podľa mňa odtiaľto odchádzame s tým, že dôverujeme nášmu balíku, schopnostiam našich jazdcov, ako aj našej rýchlosti.“

Binotto zároveň poukázal na to, že v Maďarsku očakáva výborný výsledok. „Máme veľa dôvodov na úsmev, naším cieľom by nemalo byť len víťazstvo, ale double. V Maďarsku bude opäť veľmi horúco a bude to opäť o manažmente pneumatík, ich degradácii a prehrievaní – veľmi podobné ako v Le Castellet. Neexistuje dôvod, prečo by sme nemohli odteraz vyhrať desať pretekov. Som rád pozitívny, zostávam optimistom. Mohlo by sa Maxovi a Red Bullu niečo stať s autom? Už sa im to aj stalo, rovnako aj nám…Ale nepočítam s tým. Myslím si, že sa musíme sústrediť sami na seba a urobiť maximum.“

„Vždy je čo zlepšovať a čo sa naučiť, o tom je náš prístup. Ideme krok za krokom, napredujeme a stávame sa lepšími. Dnes sme opäť dokázali našim jazdcom, že máme rýchle a konkurencieschopné auto. Myslím si, že sa musíme pozerať na Maďarsko, otočiť list a získať double. Takže sa jednoducho sústredíme na dosiahnutie ďalšieho výsledku,“ dodal 52-ročný inžinier.