logo F1online.sk

Hulk ako rezerva Mercedesu? Wolff nie je proti

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Ladislav Király
Ladislav Király5. 8. 2020

Keď Sergio Pérez potvrdil, že mal pozitívny test na COVID-19, jeho miesto narýchlo zaujal Nico Hülkenberg. Ten sa s ľuďmi z tímu Racing Point dlhodobo pozná, veď súťažil v predchodcovi označenom ako Force India.

Napokon to však nedopadlo dobre, pretože pred pretekmi mal technické problémy a vôbec nevyštartoval. Šéf Mercedesu Toto Wolff, ktorý sa jedným očkom takisto obzerá po rezervnom jazdcovi, dostal v tejto súvislosti otázku, či by sa mu Hulk nehodil.

„To, čo odviedol v piatok, bolo ozaj solídne,“ povedal Wolff, ktorého slová cituje stránka Motorsport-Total.com. „A aj v sobotu, teda v rámci toho, čo sme mohli očakávať. Bolo to pozitívne.“

„Celkovo mám pocit, že sa dokázal veľmi dobre predať. Keď v aute nesedíte celých deväť mesiacov, tak je to veľmi solídny výkon. Je mi ľúto, že preteky už neodjazdil.“

Nuž a nebolo by reálne Hulka zamestnať ako rezervu? Esteban Gutiérrez totiž naposledy súťažil na konci roka 2016 a pre nadobudnutie superlicencie by potreboval absolvovať 300 kilometrov. Stoffel Vandoorne má zasa povinnosti vo Formule E.

„Určite je to dobrý kandidát,“ odvetil Rakúšan. „Nemecký jazdec môže byť vždy zaujímavý. Aj ako rezerva…“

Wolff okrem toho v ďalšom z rozhovorov naznačil, že ak by Gutiérrez mal superlicenciu, dal by Racing Point príležitosť asi jemu. „Podľa mňa by bol veľmi silným kandidátom, ale bohužiaľ nespĺňa podmienky.“

„Od tohto roku platí nové pravidlo, že ak ste sa s autom F1 tri roky nezúčastnili oficiálneho podujatia, musíte absolvovať testy s minimálnou dĺžkou 300 kilometrov. Je to nové pravidlo, ktoré vstúpilo to platnosti v tomto roku. Ani sme sa oň príliš nezaujímali, lebo sme si nemysleli, že pretekár F1 s dobrou štatistikou by nemal byť oprávnený jazdiť.”

A ešte jedna dôležitá vec. „Pochopiteľne dúfam, že rezervného jazdca vôbec nebudeme potrebovať. Ale určite to vyzerá tak, že ak by sa tak stalo, museli by sme sa poobzerať po inom riešení,“ dodal Toto Wolff na margo toho, že Gutiérrez by to podľa všetkého nebol.