logo F1online.sk

Haas mal ďalší problém. Schumacher musel jazdiť s volantom zatočeným doľava

Mick Schumacher
© Screenshot/FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2022

Postupný prepad tímu Haas pokračoval aj v upršanej kvalifikácii na Veľkú cenu Veľkej Británie, kde sa obaja piloti lúčili už v Q1. Ako sa však ukázalo, americkému tímu sa prihodila ďalšia vec, ktorá by sa mu prihodiť nemala a jazdec v tom bol tentokrát celkom nevinne. Vyzeralo to totiž tak, akoby mal Mick Schumacher ohnuté riadenie a aj na rovinkách musel jazdiť s volantom zatočeným doľava.

Niečo také by nebolo príjemné za žiadnych okolností a už vôbec nie v premenlivých podmienkach sobotnej kvalifikácie. Nie je teda veľmi podivuhodné, že Mick vypadol už v Q1, hoci aj s takýmto „nastavením na Indy 500“ dokázal zdolať Lanca Strolla a na Sebastiana Vettela stratil len pár stotiniek sekundy.

Je to určite škoda, pretože aj keď sa Haas pomaličky zosúva celkovým poradím nadol, predviedol Mick Schumacher v treťom voľnom tréningu záblesk dobrej výkonnosti, keď skončil na deviatom mieste. V kvalifikácii z toho však nič nebolo.

„Bohužiaľ, mali sme problém s autom. Zdá sa, že riadenie nebolo v poriadku, čo je tá posledná vec, ktorú by ste chceli, zvlášť v týchto premenlivých podmienkach,“ povedal po kvalifikácii sklamaný Schumacher.

„Stále sa snažíme zanalyzovať, čo bolo nesprávne a čo sa stalo. Myslím, že to je veľký dôvod, prečo sme nedokázali postúpiť do Q2,“ dodal Mick.

Súvisiace články