logo F1online.sk

F1online.sk má prvého partnera, je ním Formulastore

Sebastian Vettel rozdáva autogramy
© Scuderia Ferrari
Ladislav Király
Ladislav Király13. 5. 2020

Ak chce spravodajský web prežiť, potrebuje sa spojiť s partnermi, ktorí dokážu pomôcť s financovaním jeho chodu; nákladov je totiž vždy viac ako dosť. Stránka F1online.sk s radosťou oznamuje, že prvým partnerom, ktorý sa postavil na jej stranu a prejavil eminentný záujem o spoluprácu, je spoločnosť Formulastore.

Internetový obchod, ktorý je na scéne už vyše desaťročie, ponúka veľké množstvo suvenírov z prostredia všetkých desiatich súčasných tímov, ale aj suveníry MotoGP, GT3, fanúšikovia si prostredníctvom jeho stránok vedia zakúpiť i modely monopostov a dokonca aj BWOAH-záležitosti z eshopu E1 Števa Eiseleho.

„Eshop Formulastore funguje od roku 2008, ale začiatky boli veľmi ťažké a po roku či dvoch som to chcel vzdať,“ povedal zakladateľ tohto internetového obchodu Juraj Turanský, ktorý je veľkým fanúšikom Formuly 1 už od 90. rokov minulého storočia.

Suveníry ho vždy lákali a snažil sa o to, aby si ich zabezpečil pre vlastnú potrebu. „Ako fanúšik som chcel vlastniť niektoré kúsky tímového oblečenia, ale v tom čase to vôbec nebolo lacné a dostupné, práve naopak. Ako nadšenci sme si za všetko museli poriadne priplatiť,“ zaspomínal si Pezinčan.

„Dnes je situácia lepšia a veľká časť fanúšikov si tieto veci môže dopriať. My registrujeme záujem hlavne o sortiment Ferrari a Red Bullu, pochopiteľne aj Mercedesu a drží sa i McLaren. Najpopulárnejšie sú tričká a šiltovky.“

„Môžem prezradiť, že aktuálne máme skladom približne 95 percent celého sortimentu a v skladovej cene je to hodnota okolo 50 000 eur,“ skonštatoval Juraj Turanský. „Možno to nie je veľa, ale pre slovenský a český trh je to aktuálne postačujúce.“

V záujme prepojenia ponuky a dopytu je dôležité spolupracovať so spoločnosťami, ktoré dokážu poskytnúť mostík medzi oboma stranami. V prípade Formulastoru sa ako vhodná alternatíva ukázal práve projekt F1online.sk.

Naša ďalšia otázka bola celkom priama. Juraja sme sa opýtali, čo od nového projektu očakáva a či si niečo takéto môže z dlhodobého hľadiska nájsť miesto na scéne. „Na toto vám odpoviem celkom úprimne: tak ja, ako aj všetci fanúšikovia na Slovensku, sme dennodenne čerpali informácie zo stránky F1.sk,“ priznal J. Turanský. „Ale stalo sa to, čo sa stalo a ostal som veľmi smutný a sklamaný.“

„Následne som sa však bavil so Števom Eiselem, ktorý podľa mňa pre F1 na Slovensku urobil veľmi veľa a pustil sa do vecí, ktoré predtým nikto nerobil. Prínos jeho video-obsahu pre fanúšika si málokto uvedomuje. Keď mi povedal o tomto projekte, neváhal som ani sekundu. Okamžite mi bolo jasné, že do toho idem aj ja a chcem pomôcť.“

„Keď som videl avizovanú zostavu, začal som to vnímať tak, že niečo takéto na Slovensku a možno ani v Čechách nebude mať konkurenciu. Na slovenskej scéne motoršportu to bude určite číslo 1 a podľa mňa to bude platiť aj v československom meradle,“ dodal Juraj Turanský.

Ak sa obzeráte po suveníroch a chcete zveľadiť svoju fanúšikovskú zbierku, kliknite si na www.formulastore.sk. Každým nákupom nepriamo podporíte aj náš web. Ďakujeme!