logo F1online.sk

Uvoľnená skrutka stála Hülkenberga štart do pretekov

hulk
© twitter.com/F1
Marek Hlavatý
Marek Hlavatý2. 8. 2020

Pred pár dňami obletela celý formulový svet šokujúca správa o tom, ako bude Nico Hülkenberg na Veľkej cene Veľkej Británie “zaskakovať” v Racing Pointe za Sergia Pereza po tom, čo bol Mexičan pozitívne testovaný na koronavírus. Famózny comeback Nemca však skončil ešte pred štartom do pretekov.

Napriek tomu, že Hulk od konca minulej sezóny nesedel v monoposte, po telefonáte z Racing Pointu ihneď priletel do Silverstone, kde po vybavení všetkých potrebných náležitostí stihol odjazdiť tréningové jazdy a do pretekov sa kvalifikoval ako trinásty. Pri súčasnej forme “ružových šípov” ho mnohí stavali do pozície čierneho koňa, no nádeje na pekné umiestnenie sa pre Nica rozplynuli ešte pred štartom.

Tím potvrdil, že za technickým problémom, kvôli ktorému Nemec neodštartoval do pretekov, bola uvoľnená skrutka v motorovom priestore.

Šéf tímu, Otmar Szafnauer, vysvetlil: “Vyzerá to tak, že sa nám uvoľnila skrutka v priestore spojky. Následne zapadla hlbšie, zasekla sa v mechanike a motor už nebolo možné naštartovať.”

Následne dodal: “Zatiaľ nevieme, prečo sa skrutka uvoľnila. Mohla to byť chyba materiálu alebo príliš silného pritiahnutia, vďaka čomu sa (skrutka, pozn red.) mohla pretočiť a následne uvoľniť. Na druhej strane, aj materiály a doťahovacie prístroje musia spĺňať normy, aby sme sa vyhli práve takýmto zlyhaniam, preto sú to zatiaľ iba špekulácie. Skutočnú príčinu musíme nájsť a predísť tomu, aby sa situácia opakovala.”

Samotný Hülkenberg sa vyjadril: “Som, prirodzene, sklamaný, rovnako ako tím. Chlapci skúšali všetko, bohužiaľ to nestihli.”

Neskôr to trochu odľahčil, čo svedčí o jeho pohode: “Je to šialené, nemyslíte? Celý ten cirkus na poslednú chvíľu… Asi je to takto fér.”

Na záver už len stačí dodať, že Racing Point očakáva nasadenie Hulka aj o týždeň, keďže Perez by mal zostať v karanténe podľa britských nariadení minimálne desať dní. Tím však stále čaká na prípadné udelenie výnimky, pokiaľ bude mať Checo pri najbližšom testovaní na koronavírus výsledok negatívny.

Súvisiace články