logo F1online.sk

Max sa vo vysielačke poriadne čertil: Stačí vám zajazdiť kolo a potom to poslať do múra

Max Verstappen
© Twitter/Max Verstappen
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 5. 2022

Pre lídra šampionátu Maxa Verstappena nebola sobota v Monaku tým najlepším dňom. Jeho tímový kolega Sergio Pérez nasadil veľmi dobré tempo a nakoniec Holanďana odsúdil až na štvrté miesto. Asi teda neprekvapí, že Max nebol po kvalifikácii spokojný.

Štvrté miesto nie je v Monaku tá najlepšia východzia pozícia. Red Bull síce počas celého víkendu hovoril o skvelom tempe Ferrari, ale vo finále je sobotný výsledok pre lídra šampionátu Maxa Verstappena sklamaním.

Toto sklamanie sa pretavilo aj do jeho vysielačky v závere kvalifikácie, ktorá skončila skôr kvôli chybe Sergia Péreza. Na červené vlajky reagoval holandský pretekár svojsky, spŕškou vulgarizmov a nespokojnosťou.

Lambiase: „Žlté vlajky, Max, žlté vlajky, Checo. Žlté vlajky pred tebou, trať je zablokovaná.“
Verstappen: „Chlape, ***! Okej. Toto je typické Monako, no nie? Do ***! Musím auto vypnúť.“
Lambiase: „Áno, vypni ho, prosím.“
Verstappen: „Bolo to dosť slušné kolo.“
Lambiase: „Áno, je mi to ľúto.“
Verstappen: „Toto by nemalo byť povolené. Stačí ti zajazdiť kolo a potom to jednoducho poslať do múra.“

Táto diskusia tu bola už vlani, keď nehoda a červené vlajky pomohli Charlesovi Leclercovi. Max sa vtedy monackého pretekára zastal a odmietol ho obviniť z úmyselnej nehody. Aj preto pôsobí táto vysielačka trochu zvláštne, hoci pri vypätých okamihoch v kokpite by sme v slovách jednotlivých jazdcov nemali hľadať príliš veľa rácia.

Tentoraz v tom však bol držiteľ pole position celkom nevinne a do múru to „poslal“ celkovo tretí Sergio Pérez, ktorý síce neporazil ani jedno z Ferrari, ale pripísal si aspoň skalp svojho tímového kolegu.

Po skončení kvalifikácie už bol Max pred novinármi o poznanie pokojnejší a racionálnejší než priamo v kokpite. „Samozrejme, že nie,“ odpovedal Verstappen na otázku, či štvrté miesto bolo tým, čo pred sobotou očakával. „Myslím si však, že sa zlepšujeme. V tréningoch sme skúšali nejaké veci, z ktorých som však nemal ten najlepší pocit, takže sme sa museli vrátiť späť.“

„Pred kvalifikáciou sme vykonali ďalšie zmeny a myslím, že tieto pomohli auto zlepšiť. Vyzeralo to o čosi lepšie. Pred mojim posledným pokusom som zvolil trochu odlišnú stratégiu, pretože sa mi pred prvým pokusom nepodarilo zapnúť pneumatiky. Myslím si, že v druhom pokuse sa mi to podarilo, bol som rýchlejší a pocit v aute bol tiež dobrý. Vo ôsmej zákrute som však narazil na ten cestný zátaras. Je to smola, ale také je Monako. Musíme sa s tým vysporiadať, akceptovať to a ísť ďalej,“ hovorí holandský pretekár.

Štart zo štvrtého miesta vám v Monaku nedáva do pretekov veľké šance. Ak by bolo v nedeľu krásne slnečno, zrejme by sa Max musel spoliehať na viaceré nepredvídateľné okolnosti. Ak však bude pršať, tak ktovie?

„Záležať bude takisto aj od počasia. Trochu chaosu by nebolo na škodu, ale ak sa nič nestane, v mojej pozícii sa snažíte zapísať čo najviac bodov. Zatiaľ je to však pre mňa trochu zložitý víkend,“ dodal Verstappen na záver.

Súvisiace články