logo F1online.sk

Verstappen o súboji s Russellom: Na jeho mieste by som urobil to isté

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 5. 2022

Max Verstappen si zo Španielska odváža mimoriadne cenných 25 bodov. Po udalosťami nabitých pretekoch si túto výhru musel vydrieť. Na ceste za ňou sa objavila nejedna prekážka, ale spoľahlivosť sa tentoraz obrátila chrbtom jeho hlavnému rivalovi, čo Verstappen využil a ujal sa vedenia v šampionáte.

Hlavne v prvej polovici pretekov však čelil problémom. Po náraze vetra sa v štvrtej zákrute ocitol mimo trať a stratil dve pozície, potom mu v snahe dohnať všetko späť vypovedalo službu jeho DRS.

„Prvých tridsať kôl pre mňa bolo nesmierne frustrujúcich. Naozaj neviem, čo sa v štvrtej zákrute stalo. Brzdil som v rovnakom bode, no zrazu som úplne stratil kontrolu nad zadnou časťou monopostu a vyšiel z trate,“ povedal po pretekoch Verstappen.

„Povedali mi, že v tom mieste mi fúkalo do chrbta, keďže celé preteky fúkal v okolí trate nárazový vietor. V jednom kole je všetko v poriadku, no v tom ďalšom je auto kvôli vetru odrazu na hrane. Nachytalo ma to.“

„Nič ešte nebolo stratené, no prišli problémy s DRS a bolo to pre mňa frustrujúcich asi dvadsať kôl. Niekedy sa otváralo uprostred rovinky a zdalo sa, že môžem zaútočiť. Na volante vám zasvieti svetielko, vďaka ktorému viete, že môžete krídlo otvoriť. Ale neotváralo sa, tak som to skúsil znovu a znovu. Stláčal som to tlačidlo stále dookola,“ opisuje Verstappen svoju frustráciu.

Keď sa zadné krídlo Red Bullu predsa len „rozhodlo“ otvoriť, narazil Max na tuhý odpor Georgea Russella. Chlapci nám predviedli veľmi pekný súboj, za ktorý svojho soka pochválil aj vlaňajší šampión.

„Bol som viac naštvaný kvôli tomu DRS. On len bránil svoju pozíciu, čo je fér. Bol to náročný a tvrdý súboj, ale na jeho mieste by som zrejme urobil to isté,“ povedal Max.

Súvisiace články