logo F1online.sk

O Vettelovi sa vraj nerozhodne dnes: Nie som v zhone

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2020

Podarí sa Sebastianovi Vettelovi vytrhnúť sedačku spod zadku Sergia Péreza? Odpoveď na túto otázku stále nemáme a podľa Sebastiana Vettela ju v najbližších dňoch ani nedostaneme. A to aj napriek tomu, že podľa zákulisných informácií má byť 31. júl hraničným termínom, kedy môže Racing Point aktivovať klauzulu, ktorá v podstate zruší Pérezovu zmluvu.

Zdá sa však, že to tak rýchlo neprebehne. Keď sa na Vettelovu budúcnosť spýtal Helmuta Marka f1-insider.com, poradca Red Bullu prezradil, že koniec júla by nemal byť definitívnym termínom, do ktorého by sa mali v Racing Pointe rozhodnúť. “Podľa mojich informácií je na to viac času.”

Nuž a podobné slová volil Sebastian Vettel aj vo štvrtok v Silverstone, keď dostal otázku, či sa dočkáme nejakého vyhlásenia už tento víkend — keďže Pérezova klauzula má vypršať práve v piatok. “Nič o tom neviem! Nemyslím si, že sa tento víkend niečo stane. Ja sa koncentrujem na moju prácu na trati, ten zvyšok teraz nemá top prioritu.”

“Pre mňa je to vzrušujúce obdobie. Je to nová situácia, to je pravda, ale beriem to ako výzvu a nech už to dopadne akokoľvek, aj kus vzrušenia. Či ma ešte budete vídať alebo počuť, to je momentálne neznáma! Ale budem pokračovať v podávaní výkonov na takej úrovni ako doteraz, či už budem pretekať alebo nie. Budem odvádzať svoje maximum pri akejkoľvek úlohe alebo v akejkoľvek práci,” konštatoval Sebastian Vettel.

“Zatiaľ nemám odpoveď,” pokračoval v téme jeho budúceho pôsobenia. “Treba byť trpezlivý a asi ešte chvíľu počkať. Mohlo by to trvať pár týždňov, možno aj dlhšie. Až čas ukáže. Nič sa však nezmenilo na tom, čo som hovoril pred troma týždňami či pred poslednými troma pretekmi. Nie som v zhone, chcem si byť istý, že sa rozhodnem správne.”

“Fakt, že som tu už tak dlho, určite pomôže. Ľudí tu poznám a podobne, ale pre mňa je najdôležitejšie, že nech už bude to rozhodnutie akékoľvek, aby bolo z môjho pohľadu to správne. Nikdy som neveril tomu, že z niečoho unáhleného môže vzniknúť niečo dobré,” hovorí štvornásobný majster sveta.

Ten už má aspoň v jednom jasno: O rok nebude musieť trpieť v monoposte Ferrari, ktorý sa tento rok absolútne nevydaril a zaznamenal rapídny prepad. Na štvrtkovej tlačovke dostal v tejto súvislosti zaujímavú otázku.

Je Vettel rád, že s ním Ferrari nepredĺžilo zmluvu? “Myslím si — ak mám byť úprimný, neviem ako mám na túto otázku odpovedať,” rozosmial sa nemecký pretekár. “Myslím si, že pre Charlesa je to niečo iné, pretože doteraz išiel vždy do lepšieho. Toto je prvýkrát, čo sa v porovnaní s minulým rokom posunul dozadu. Ako už ale spomenul, je motivovaný sa cez to dostať. V tomto smere želám tímu len to najlepšie.”

Súvisiace články