logo F1online.sk

Favoritom na Pérezovo miesto má byť Hülkenberg

Nico Hülkenberg
© Twitter/Nico Hülkenberg
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2020

Štvrtkový večer vyvolal nečakaný rozruch. Potom, čo FIA potvrdila prítomnosť vírusu COVID-19 u Sergia Péreza, sa začalo horlivo špekulovať o tom, kto Mexičana v Racing Pointe nahradí. Tento rok totižto nejde o hocijaké miesto v strede poľa, ale o potenciálne druhý najrýchlejší monopost na štarte.

Sergio Pérez mal podľa mexickej verzie ESPN stráviť krátku prestávku od Formuly 1 v prímorskom rezorte na Sardínii spolu so svojou rodinou. Na Instagrame sa jeho manželka pochválila aj niekoľkými fotkami, ktoré nedávno zmazala. Nedá sa vylúčiť, že koronavírus dostal práve tu. Medzi pilotmi, ktorí sa rozhodli stráviť voľno mimo svojho domu, však nebol sám. Napríklad Romain Grosjean si vychutnával posledné dni v Grécku.

Racing Point teraz musí rozriešiť dilemu. Vlastných rezervných jazdcov nemá, ale pred sezónou sa s Mercedesom dohodol na tom, že v prípade nutnosti bude môcť nasadiť Estebana Gutiérreza alebo Stoffela Vandoorna. Nasadenie ani jedného z nich však nie je ideálne.

Ako sme už informovali, Stoffel Vandoorne je momentálne v Berlíne, kde ho už budúci týždeň čaká šesť pretekov Formuly E. Nuž a keďže dnešné predĺženie karantény britskou vládou zo siedmich na desať dní Péreza vyradí aj z pretekov, ktoré sa uskutočnia budúci týždeň, Vandoorne by musel vynechať pravdepodobne celý záver sezóny vo Formule E. Belgičan je momentálne na šiestom mieste v jazdeckom poradí.

Proti nasadeniu Estebana Gutierréza zas hovorí fakt, že na štarte veľkej ceny nestál od roku 2016, keď pôsobil v americkom Haase. Odvtedy toho veľa nenajazdil ani v iných sériách, čiže preteková prax mu bude chýbať.

O dosť atraktívnejší by bol ale návrat Nica Hülkenberga. Ten už počas víkendu VC Maďarska avizoval, že spraví všetko preto, aby sa do Formuly 1 čím skôr vrátil. To však určite nečakal, že dostane príležitosť takto skoro. O záujme bývalého pilota Renaultu teda netreba pochybovať.

Nuž a motorsport.com tvrdí, že podľa jeho informácií má byť favoritom na miesto vedľa Lanca Strolla práve Nico Hülkenberg. Okrem stále čerstvých skúseností s Formulou 1 má totižto aj spoločnú históriu s tímom, keďže v rokoch 2012, 2014-16 pôsobil vo Force Indii.

Hülkenberg by sa musel urýchlene dostaviť do Silverstonu, podstúpiť test, počkať na výsledky a podpísať zmluvu s Racing Pointom. Zorganizovať to všetko v takejto rýchlosti nebude jednoduché, ale stojí to za šancu získať svoje prvé pódium vo Formule 1.

Súvisiace články