logo F1online.sk

McLaren potvrdil Gulf Oil ako nového partnera

McLaren Gulf
© Facebook/Gulf Oil
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 7. 2020

Historicky úspešná kooperácia je späť. Spojenie McLaren – Gulf Oil začalo už v roku 1968 a za ten čas sa niekoľkokrát obnovilo. Zatiaľ posledná kapitola tohto príbehu sa začína písať práve teraz. Strany potvrdili uzavretie viacročnej zmluvy.

McLaren a Gulf spolupracovali vo svete motoršportu na viacerých projektoch, teda nielen vo Formule 1. Napríklad v sérii Can-Am zapísali 40 víťazstiev. Avšak prvé, čo fanúšikom motoršportu zíde na um v súvislosti so spojením McLaren-Gulf Oil, je ikonický McLaren F1 GTR v Le Mans.

Logá spoločnosti sa tak na autá McLarenu vrátia, nálepky uvidíme na kapote i spätných zrkadlách monopostov F1, objavia sa aj na oficiálnom oblečení, ako tímového personálu, tak pilotov. Gulf Oil bude kooperovať i s výrobcom superšportov McLaren Automotive.

„S potešením vítame Gulf späť. Obnovili sme vzrušujúcu spoluprácu dvoch ikonických značiek,“ povedal šéf McLarenu Zak Brown. „Gulf je súčasťou našej histórie a túto spoločnosť preslávili inovácie a technologická špička. Tešíme sa zo spolupráce, ktorú započneme už v tejto sezóne.“

„Je to vzrušujúca spolupráca, ktorá vracia Gulf späť medzi elitu svetového motoršportu. História je plná skvelých príbehov, ktoré rozprávajú o tom, čo McLaren a Gulf v minulosti dosiahli. Teraz sme opäť bok po boku chceme napísať ďalšiu kapitolu,“ vyhlásil CEO spoločnosti Gulf Oil Mike Jones.

Odhliadnuc od finančných patálii McLarenu spôsobených celosvetovou pandémiou, môžeme obnovenú spoluprácu s Gulf Oil označiť za ďalší úspech značky. Tej sa darí ako po športovej, tak marketingovej stránke. Výsledky pretekárskeho tímu sa zlepšujú, McLaren najnovšie vstúpil aj do americkej série IndyCar a za posledný rok uzavrel nové zmluvy s dôležitými partnermi, najmä British American Tobacco a Darktrace.