logo F1online.sk

Hamilton tvrdí, že nie je proti vakcínam, komentár zdieľal omylom

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala27. 7. 2020

Lewis Hamilton neprestáva na sociálnych sieťach prekvapovať. V pondelok si vyslúžil dávku kritiky a označenie “antivaxer” za to, že na svojom Instagrame zdieľal video s Billom Gatesom a nepriamym obvinením, že Gates ako zástanca vakcinácie vo videu klame. Teraz sa britský pretekár kajá s tým, že komentár zavesil na svoj profil nedopatrením.

V priloženom videu Bill Gates, ktorého nadácia finančne podporuje výskum týkajúci sa nájdenia vakcíny proti COVIDu-19, odpovedá na otázky ohľadom samotnej vakcíny a vysvetľuje, že obavy z nežiaducich účinkov vakcíny nie sú namieste. Rovnako tak vyvracia tvrdenia, že spolu s látkami z vakcíny sú pacientom do tela vpichované aj nanočipy.

Lewis Hamilton zavesil spomínané video do svojho príbehu aj s odkazom: “Aj ja si spomínam, keď som vyslovil svoju prvú lož.” Mnohí z 18 miliónov sledovateľov Lewisa Hamiltona zostali prekvapení a na príspevok aj patrične zareagovali.

Instagram/Lewis Hamilton

To primälo aj samotného Hamiltona k vysvetleniu. “Všimol som si nejaké komentáre pod mojím predchádzajúcim príspevkom o vakcíne proti koronavírusu a chcel by som vám ozrejmiť moje myšlienky, keďže rozumiem tomu, prečo boli dezinterpretované.”

“Po prvé, priložený komentár som v skutočnosti ani nevidel. To je čisto moja chyba. Mám veľký rešpekt pred charitatívnou prácou Billa Gatesa,” napísal šesťnásobný majster sveta. “Chcem tiež jasne povedať, že nie som proti vakcíne a nepochybujem o tom, že je v boji proti koronavírusu dôležitá. Dúfam, že výskum pomôže zachrániť životy.”

“Avšak, po zhliadnutí toho videa som mal pocit, že poukazuje na to, že hlavne ohľadom vedľajších účinkov je stále veľa nejasností, a tiež o jej financovaní. Možno sa mi nie vždy podarí napísať príspevok správne, ale som len človek a učím sa za pochodu,” doplnil.