logo F1online.sk

Webber: Nikdy, nikdy nepodceňujte Mercedes

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 5. 2022

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton zažíva jeden z najnáročnejších štartov sezóny vo svojej kariére. Po jeho neúspešných vystúpeniach v Džidde a Imole sa stal terčom početných posmeškov zo strany neprajníkov, ktorí poukazujú na to, že jeho tímový kolega George Russell získal o 21 bodov viac. Bývalý pilot Mark Webber však akúkoľvek kritiku na adresu pilota Mercedesu odmieta.

Ste príliš prísni a vaša kritika prichádza príliš skoro, odkazuje fanúšikom bývalý pilot Minardi, Jaguaru, Williamsu a Red Bullu. Ten poukazuje na to, že Hamilton postrácal body v dôsledku nešťastných okolností a nie vlastnej neschopnosti.

„Myslím, že ľudia sú na Lewisa dosť rýchlo dosť prísni,“ povedal v rozhovore pre Daily Mail Mark Webber. „V Bahrajne zajazdil brilantne a skončil tretí, v Saudskej Arábii negatívne ovplyvnil jeho stratégiu safety car a rovnako tak v Melbourne. Myslím si teda, že nie vlastnou vinou prišiel o dosť veľa bodov.“

„Bola to iba Imola, kde mal zložitú kvalifikáciu aj preteky. Samozrejme, všetci kvôli tomu už zabudli, že ostatné body nestratil vlastnou vinou.“

„Nikdy, nikdy nepodceňujte organizáciu, akou je Mercedes. Bude fascinujúce sledovať, ako sa to v nasledujúcich týždňoch bude vyvíjať. Lewis je však najnebezpečnejší v okamihu, keď sa ocitne chrbtom k múru. Nikdy nestratí motiváciu – preto je pravdepodobne najlepší v histórii,“ dodáva Webber.

Austrálčan však jedným dychom nezabudol pochváliť Georgea Russella, ktorý podľa všetkých meradiel jazdí jednoducho brilantne. Tretí muž celkového poradia F1 v rokoch 2010, 2011 a 2013 sa teší z toho, ako mladá generácia bojuje s velikánmi, ku ktorým sa Hamilton radí.

„George jazdí skrátka brilantne, čo je preňho len a len dobré. Je tiež super vidieť, ako mladá generácia ohrozuje zavedené mená. Tak by to aj malo byť,“ dodal Webber.