logo F1online.sk

Berger: Keby bol Vettel v Racing Pointe, sekundoval by Hamiltonovi

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala24. 7. 2020

Sebastian Vettel ukončí svoju kariéru vo Ferrari s monopostom, ktorý nemá ani na to, aby obaja piloti Scuderie pravidelne postupovali do finálnej časti kvalifikácie. Kde sa jeden prepadá, druhý však rastie. Z Racing Pointu je nová sila, no Pérezovi so Strollom sa to zatiaľ nedarí tak úplne využiť. Podľa Bergera by Vettel odviedol oveľa lepšiu prácu.

Štvornásobný majster sveta je v šampionáte jazdcov len na desiatej priečke, k čomu významne prispel aj fakt, že na Veľkej cene Štajerska spolu s Charlesom Leclercom vypadli. Pérez so Strollom sú na tom lepšie, Mexičan má v porovnaní s Vettelom o trinásť bodov viac a Stroll o deväť.

Na Hamiltona s Bottasom však nemajú nárok, v Maďarsku dokázal dvojicu Mercedesov rozdeliť len Max Verstappen na Red Bulle. Racing Point pritom nepôsobí oveľa slabšie ako Red Bull.

“Nemám nič proti pilotom Racing Pointu Sergiovi Pérezovi a Lancovi Strollovi, ale Sebastian Vettel by bol už aj v tejto sezóne vicemajstrom. V Mercedese z druhej ruky,” nechal sa počuť Gerhard Berger, šéf série DTM a bývalý pilot F1, v rozhovore pre f1-insider.com.

Nemeckému pretekárovi podľa bývalého pilota Benettonu, Ferrari či McLarenu prospel fakt, že už naňho nedolieha taký tlak ako posledné roky. “Zdá sa, že Sebastian má úplne čistú myseľ. Akoby chcel Ferrari dokázať, že spravili obrovskú chybu, keď mu nepredĺžili zmluvu.”

“Okrem toho s týmto slabým autom nie je vystavený tlaku, aby za každú cenu vyhral. V Maďarsku sme videli toho starého Sebastiana. Leclerc nemal ani najmenšiu šancu,” vyhlásil Berger.

Súvisiace články