logo F1online.sk

Russell začne čoskoro liezť Hamiltonovi na nervy, predpokladá Berger

Lewis Hamilton a George Russell
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 5. 2022

Formula 1 má za sebou úvodné štyri podujatia a za ten čas sme boli svedkami mnohých zaujímavých momentov. Forma majstrovského Mercedesu je jednou z nich. Tento tím navyše v medzisezónnom období prešiel personálnymi zmenami, keď Valtteriho Bottasa nahradil George Russell. Tomu sa zatiaľ darí porážať sedemnásobného majstra sveta, čo podľa bývalého pilota Gerharda Bergera nebude Lewis Hamilton dlho trpieť.

Vďaka dvom nevýrazným víkendom v Lewisovom podaní v Džidde a Imole si Russell dokázal vybudovať relatívne pohodlné vedenie pred tímovým kolegom. Momentálne má pomerne komfortný náskok 21 bodov a aj keď ich vzájomná spolupráca pôsobí navonok harmonicky, podľa Bergera to už nemusí trvať dlho.

„Čoskoro začne liezť Lewisovi na nervy,“ prehlásil Rakúšan pre Speedweek. „Russell patril k jazdcom, ktorí v Imole podali výnimočný výkon, podobne tak Lando Norris alebo Max Verstappen.“

„Lewisa poháňa túžba stať sa rekordérom v počte titulov. Vlani mu to v súboji s Verstappenom prekĺzlo pomedzi prsty, čo bola možno jeho posledná šanca osamostatniť sa v historických tabuľkách. Pri súčasnom pohľade je dosť možné, že svoj ôsmy titul už nezíska. Ak sa mu to nepodarí v tomto alebo budúcom roku, jeho kariéra môže skončiť. Viem si predstaviť, že po toľkých pretekoch, takej dominancii a úspechoch, jednoducho stratí záujem,“ povedal Berger.

Ten sa vyjadril aj k chybe Charlesa Leclerca v priebehu poslednej veľkej ceny, keď sa monacký pretekár vo svojej honbe za lepším umiestnením dopustil možno trochu hlúpeho zaváhania. Podľa mnohých podľahol v domácom prostredí tlaku, čo si však Berger, ktorý jazdil s Ferrari v Imole hneď šesťkrát, nemyslí.

„Moja skúsenosť je práveže presne opačná. V Imole vám ako pilotovi Ferrari fúka do chrbta. Protivietor som cítil v situácii, keď Ferrari nevyhrávalo, no v tomto roku boli Leclerc a jeho tím veľmi úspešní, takže doma mali extra impulz,“ povedal Berger.