logo F1online.sk

Marko si uvedomuje, že Verstappen sa môže zmeniť na časovanú bombu

Helmut Marko a Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 4. 2022

Z úvodných troch veľkých cien nedokončil Max Verstappen dve. Jeho Red Bull na začiatku sezóny zápasí so spoľahlivosťou, čo obhajcu titulu práve neteší. Po skončení austrálskych pretekov už boli v jeho slovníku badať náznaky frustrácie. Aj Helmut Marko si uvedomuje, že jeho zverenec môže pri pretrvávajúcich problémoch stratiť svoj pokoj.

Dobre si pamätáme, v akej nálade Max bol, keď doplácal na problémy s pohonnou jednotkou Renault. Podľa zástupcov Red Bullu zostáva Verstappen zatiaľ pokojný, no tento stav nemusí trvať dlho. Na druhej strane sa nedá povedať, že by si Holanďan neodpustil niektoré uštipačné poznámky. „Vyzeralo to na pomerne ľahko získané druhé miesto a keďže som vedel, že s Charlesom nedokážem bojovať, nemalo zmysel naňho vyvíjať tlak. Napokon sme ani nedokončili preteky, čo je veľmi frustrujúce a neakceptovateľné,“ povedal po skončení austrálsky pretekov Verstappen.

„Celý čas sme mali pochybnosti, či dokončíme preteky. Ak však chcete bojovať o titul, takéto veci sa nesmú stávať,“ dodal.

Poradca Red Bullu Helmut Marko na margo svojho zverenca povedal, že zatiaľ zostáva pokojný, no to sa pri takýchto výsledkoch môže zmeniť. „Je omnoho pokojnejší. Po svojom vypadnutí sa vrátil do garáže a pokojne sme diskutovali o veciach. Je to emotívny a zapálený pretekár, ktorý vždy povie svoj názor. Z môjho pohľadu je však omnoho pokojnejší než v minulosti,“ povedal Marko pre rakúsku televíziu ORF, na ktorú odkazuje portál RacingNews365.com.

Rakúšan si však dobre uvedomuje, že Maxa môže jeho pokoj rýchlo opustiť. V Imole bude Red Bull viac ako predtým potrebovať čistý víkend. „S nastavením auta môžete niekedy stratiť sebadôveru, ktorú potrebuje, aby si udržal svoj extrémny jazdecký štýl. Môžete vidieť, že Checo mu vďaka tomu dokáže byť bližšie než v minulosti,“ povedal Marko.

„Ak čoskoro opäť nevyhráme, potom sa z neho stane časovaná bomba,“ dodal na margo svojej jazdeckej hviezdy.

Súvisiace články