logo F1online.skF1online.sk

Magnussen: Micka má každý rád, taký vzťah s kolegom som ešte nemal

Kevin Magnussen a Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 4. 2022

V Haase zažili tesne pred štartom sezóny nečakaný zvrat udalostí. V súvislosti s dianím na Ukrajine sa v tíme rozhodli zamávať Nikitovi Mazepinovi a jeho miesto zaujal Kevin Magnussen. Táto výmena sa stala akýmsi symbolom obrodenia amerického tímu.

Dánsky pretekár do staronového prostredia zapadol dokonalo a zdá sa, že si skvelo sadol aj s tímovým kolegom Mickom Schumacherom. Kevin bol posledným hosťom v známom podcaste Beyond the Grid, kde odprezentoval svoje nové a nesmierne sympatické „ja“. Vychválil aj svojho mladšieho kolegu.

„Je to neuveriteľne milý chalan,“ povedal Magnussen. „Stojí nohami pevne na zemi, je veľmi slušný, s každým vychádza dobre a všetci ho majú radi. Od prvého momentu bol ku mne veľmi otvorený, veľmi sa túži učiť a veľa sa pýta.“

„Niečo také nie je medzi tímovými kolegami žiadnym pravidlom. Niekedy je cítiť hrdosť, neochotu spolupracovať alebo niečo podobné, minimálne klásť otázky sa niektorí jazdci trochu boja, keďže to môže poukazovať na ich slabinu. Micka však niečo také netrápi, skrátka sa chce učiť.“

„Cítim, že aj na tímových brífingoch má dobrú spätnú väzbu a na nič sa nevyhovára. Je k tímu veľmi úprimný, ak urobí chybu alebo sa čokoľvek stane, je veľmi otvorený. Myslím, že má veľmi dobrý postoj,“ hovorí Magnussen.

„Samozrejme, že je veľmi talentovaný, pred vstupom do Formuly 1 vyhral Formulu 3 aj Formulu 2, takže si naozaj zaslúži byť tu. Má to pritom dosť ťažké, pretože má také priezvisko. Jeho otec je najväčší velikán Formuly 1 a niektorí ľudia si možno myslia, že je tu iba vďaka tomu, že je Schumacher. Avšak naozaj má všetko potrebné a odviedol všetko potrebné, možno dokonca aj viac. Niektorí jazdci sa sem dostali, aj keď nezískali titul vo Formule 3, ako napríklad ja, ktorý som bol druhý. Takže áno, je talentovaný a myslím, že si bude počínať dobre,“ zakončil svoj dlhý monológ Magnussen.

Ten ešte nikdy predtým v kariére nebol v pozícii „toho skúsenejšieho“. Teraz tomu tak však je, čo je pre dánskeho pretekára nová skúsenosť.

„Myslím, že to so sebou prináša aj nejaký tlak, ale ako som povedal, Mick je taktiež dobrý. Okrem toho, má za sebou ročné skúsenosti a je to inteligentný chalan. Nie je to tak, že by mu tím nenačúval. Je to veľmi vyvážené a nie je tam cítiť veľký rozdiel,“ hovorí rodák z Roskilde.

„Snažím sa byť k Mickovi veľmi otvorený, nemyslím, že potrebujem niečo skrývať. Povedal by som, že taký vzťah s tímovým kolegom som ešte nemal. Necítim žiadne napätie. Ak mu pomôžem, tak pomôžem aj tímu, čo je dobré takisto pre mňa. Keby ma prekonal vďaka tomu, že som mu pomohol, potom sa zas môžem učiť ja od neho,“ dodal Magnussen.

Súvisiace články

Diskusia