logo F1online.sk

Fínska reportérka sa oprela do Strolla: Pôsobí arogantne a nezaujíma sa o druhých

Lance Stroll
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 4. 2022

Koľkým ľuďom by asi tak vo Formule 1 chýbal Lance Stroll? Kanadský pretekár nepatrí na rošte k tým najpopulárnejším a neradí sa ani k zvlášť farebným osobnostiam. Do rodáka z Montrealu sa nedávno pustila aj fínska reportérka Mervi Kalliová, podľa ktorej je Stroll jediným pretekárom na rošte, s ktorým robí rozhovory vyložene nerada.

Bol by Lance ešte vo Formule 1, keby za sebou nemal taký kapitál? Posmešky odkazujúce na jeho status „povolaním syn“ alebo „pretekár s doživotnou zmluvou u vlastného otca“ sú jedna strana mince, ale dokázal Stroll niekedy maximalizovať potenciál svojho tímu? Veď v internom súboji s tímovým kolegom zvíťazil len raz – v roku 2018 vo Williamse so Sergejom Sirotkinom.

Reportérka Mervi Kalliová sa teraz do Kanaďana oprela, keď fínskym novinám Ilta Sanomat, na ktoré odkazuje sportsmole.co.uk, povedala, čo si o Strollovi myslí.

„Jediný jazdec, s ktorým naozaj nerada robím rozhovory, je Lance Stroll,“ prehlásila Kalliová. „V týchto situáciách pôsobí dosť arogantne a k rozhovorom pristupuje s ľahostajnosťou. Je to trápne, pretože to vyzerá, že nechce ukázať nič zo seba a ani na ten rozhovor ísť.“

„Pôsobí dojmom, že sa vôbec nezaujíma o druhých. Má v živote všetko a váži si to vôbec? Užíva si vôbec skutočnosť, že je súčasťou Formuly 1?“ pýta sa Kalliová.

Tieto Kalliovej skúsenosti môžeme sami potvrdiť. Strollove rozhovory sú jasne najnudnejšie a len príležitostne ponúknu niečo zaujímavé. Na otázky odpovedá trojslovnými holými vetami a nezdá sa, že by sa svojimi mediálnymi povinnosťami zvlášť zaoberal. Kvôli tomu nedostávajú jeho slová a vyjadrenia v médiách takmer žiadny priestor.

Kalliová naopak pochválila svojho krajana Valtteriho Bottasa, ktorý podľa nej „nemá také veľké ego“. „Rozumie tomu, že na otázky neodpovedá kvôli mne, ale kvôli fanúšikom. Je to súčasť ich PR povinností. Keď bol v Mercedese, mohli ste cítiť, pod akým tlakom je. Teraz hovorí dokonca aj po tom, čo vypnú kamery,“ hovorí Kalliová.

„Patrí k tým pilotom, u ktorých si všimnete, keď sú pod tlakom,“ dodala.

Súvisiace články