logo F1online.sk

Je to len otázka času, hovorí Gasly o druhej šanci v top tíme

Pierre Gasly
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 4. 2022

Francúzsky pretekár Pierre Gasly je na najlepšej ceste k tomu, aby dostal druhú šancu v jednom z top tímov na štartovom rošte. Výkony na to má, problémom môže byť však to, čo sa stalo v roku 2019, kedy odjazdil pol sezóny za Red Bull. Avšak už aj Helmut Marko naznačuje, že v Milton Keynes budú musieť situáciu okolo francúzskeho pretekára riešiť.

Pierre si dobre uvedomuje svoje kvality a spokojný je aj so svojimi výkonmi. Pokiaľ ide o druhú šancu v niektorom z najlepších tímov, má rodák z Rouenu jasno.

„Je to len otázka času,“ povedal Gasly v rozhovore pre francúzsky Canal+, na ktorý odkazuje portál Grandpx.news. „Vo Formule 1 potrebujete správne načasovať politiku a všetky finančné aspekty. Už mi to raz vyšlo a vtedy sa mi toho podarilo omnoho menej než teraz.“

„Vtedy som bol horší jazdec než dnes a napriek tomu prišla šanca. Preto som presvedčený o tom, že to príde, ak budem naďalej predvádzať také výkony, aké som predvádzal v posledných rokoch. Teraz mám oveľa jasnejšiu predstavu o tom, čo chcem, čo potrebujem a čo očakávam od svojho tímu. Som omnoho komplexnejším pretekárom, a to vám dodáva sebadôveru,“ hovorí Gasly.

„Vždy som vedel, že rýchlosť nie je problém, ale vo Formule 1 toho treba omnoho viac. V tíme musíte vzbudiť nadšenie a zabezpečiť, aby všetci pracovali rovnakým smerom,“ dodal francúzsky pretekár.

O jeho šanciach na návrat do svojho materského tímu sa prednedávnom vyjadril aj sám Helmut Marko. Momentálne to vyzerá tak, že v Red Bulle by si mali vyberať medzi Gaslym a Sergiom Pérezom. K dispozícii síce majú aj Alexa Albona, ale v tomto prípade má určite väčšie šance Gasly.

Marko tým reagoval na slová Gerharda Bergera, podľa ktorého už Pierre urobil dosť, aby si vyslúžil druhú šancu s Red Bullom. „Gerhard sa nemýli, ale zároveň máme kontrakt s Checom. Musíme teda porovnať výkonnosť týchto dvoch jazdcov,“ hovorí Marko.

„So Sergiom máme čas asi tak do polovice sezóny, aby sme vyhodnotili jeho výkony, kým Pierra máme pod zmluvou do konca roku 2023. Je však jasné, že ak mu neponúkneme dobrú príležitosť do vypršania jeho kontraktu, tak ho zrejme stratíme. A to nechceme,“ povedal Marko.

Súvisiace články