logo F1online.sk

Netflix urobil z Landa tak trochu kreténa, hovorí Verstappen

Max Verstappen a Lando Norris
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 3. 2022

Diskusia o Drive to Survive z dielne Netflixu naďalej naberá na obrátkach. Ani viac ako dva týždne po premiére štvrtej série neustáva kritika, ktorá prichádza aj zo strany jazdcov. Vložil sa do toho aj sám Stefano Domenicali, ktorý chce hovoriť s tými, ktorí odmietajú svoju účasť v Drive to Survive. Ako prvé zrejme bude na programe stretnutie s Maxom Verstappenom, ktorý však nevyzerá, že by mienil svoj názor zmeniť.

Holandský pretekár sa vo štvrtej sérii neobjavil a súdiac podľa jeho nasledujúcich vyjadrení to určite ani neľutuje. Jeho kritika na adresu Netflixu neustáva, takže nemožno ani očakávať, že by svoj názor v dohľadnej dobe zmenil.

„Som si istý, že o tom budeme so Stefanom hovoriť, ale v súčasnej dobe nemám veľký záujem sa Drive to Survive zúčastniť,“ povedal Verstappen, ktorý svoju odpoveď začal s hlbokým povzdychom.

„Problém je v tom, že vás postavia do pozície, v ktorej vás oni sami chcú mať. Nech poviete čokoľvek, budú sa snažiť, aby ste vyzerali bezohľadne alebo sa z vás snažia urobiť hocičo, čo sa im hodí do ich príbehu. Nikdy sa mi to nepáčilo. Preferujem rozhovor jeden na jedného, kde ma protistrana chce skutočne spoznať.“

„Tento seriál je iba o vzrušení, takže si vás postavia do roly, ktorá sa im hodí. Urobia s vami rozhovor, ale vaše slová použijú aj za iných okolností, takže to nepasuje,“ povedal Verstappen.

Ako dokonalý príklad poslúži epizóda z poslednej štvrtej série, kde sa producenti venovali McLarenu. Náladu medzi Landom Norrisom a Danielom Ricciardom vykreslili skoro až ako nepriateľskú, čo Maxa dosť rozčúlilo.

„Netýka sa to mňa, ale Daniela s Landom. To sú dvaja vynikajúci chalani a Netflix urobil z Landa tak trochu kreténa. Ja ho poznám veľmi dobre a keď som si tú epizódu pozrel, sám seba som sa pýtal, kto je vôbec ten chlap?“ hovorí Max.

„Okamžite o ňom získate nesprávnu predstavu, rovnako tak o danej situácii. Myslím si, že ak to pokazíte hneď na začiatku, do konca to už nenapravíte,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články