logo F1online.sk

Verstappen vyjadril spokojnosť s RB18: Hladký deň za nami

Max Verstappen v garáži
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2022

Tím Red Bull vstúpi do ostrej fázy bahrajnského víkendu v úlohe mierneho favorita, na tom sa asi už väčšina ľudí zhodne. Stále je tam však otáznik, s ktorým sa v nasledujúcich dvoch dňoch do určitej miery vysporiadame. V Red Bulle na jednej strane krotia očakávania, no Max Verstappen zároveň vyjadril veľkú spokojnosť so správaním jeho RB18.

Max ovládol druhý tréning a s tesným náskokom na druhého Charlesa Leclerca si odniesol prvé miesto. To ešte nemusí nič znamenať, no Red Bull nadviazal na to, čo predviedol v predsezónnych testoch. Tempo je dobré a auto očividne funguje správne.

„Z auta som mal dobrý pocit. Už sme tu prednedávnom testovali, takže sme na štarte v lepšom okne. Cítil som sa dobre, skúsili sme zopár vecí a bol to pre nás hladký deň, takže som naozaj spokojný,“ povedal po piatku Max Verstappen.

„V kvalifikačných aj pretekových simuláciách som bol veľmi spokojný. Môžete však vidieť, že Ferrari na to tvrdo tlačí a sú veľmi blízko, čo vlastne je aj celkom vzrušujúce. Musíme si ešte trošku počkať a uvidíme. Zajtra všetky tímy aktivujú najvýkonnejšie motorové režimy, takže naozaj uvidíme, ako na tom sme,“ povedal Holanďan.

Ferrari v piatok popoludní naozaj nebolo ďaleko. Charles Leclerc nestratil na Verstappena ani desatinu a tretí skončil Carlos Sainz. Scuderia tak naďalej zlepšuje svoju formu a ani Mercedes nebol ďaleko. Verstappen je však za takúto konkurenciu rád.

„Myslím, že presne toto aj všetci chceme, nie? Aby boli tímy bližšie pri sebe a myslím, že časom sa dostanú ešte bližšie. Ako som však povedal, treba počkať a uvidíme zajtra, keď všetci vytočia svoje motory na maximum,“ dodal Verstappen.

Jeho tímový kolega Sergio Pérez v piatok trochu zaostal, ale nie je to žiadny koniec sveta. Ak sa však Maxove prognózny naplnia a pole sa vyrovná, Mexičan bude musieť pridať. Stratu jednej sekundy na tímového kolegu si v kvalifikácii určite nemôže dovoliť.

„Cez noc nás čaká nejaká práca, aby sme našli lepší kompromis s nastavením. Skúsili sme niekoľko rozličných možností, čo prinesie dobré dáta na analýzu. Snáď z toho vyťažíme čo najviac,“ povedal Pérez.

„Medzi tímami je to veľmi vyrovnané a myslím, že v pretekoch to bude ešte vyrovnanejšie. V sobotu dostaneme v Q3 dobrý obraz o tom, ako na tom tímy sú,“ dodal Mexičan.