logo F1online.sk

Hülkenberga „vytiahli z postele“ a strčili do Formuly 1: Čaká ma nával informácií

Nico Hülkenberg
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2022

Štvrtá veľká cena ako náhradník. Nico Hülkenberg a tím Aston Martin (predtým Racing Point) majú na ten COVID riadne „šťastie“. V lete 2020 zaskakoval Hulk na dvoch veľkých cenách za Sergia Péreza, na jeseň toho istého roku aj za Lancea Strolla a nečakaný telefonát prišiel aj v marci 2022. Tentokrát bol tým nešťastníkom Sebastian Vettel.

Na takúto šancu čaká už tretí rok nejeden pretekár. Napríklad Nyck de Vries z Mercedesu by určite rád zažil takúto nečakanú premiéru. Tentokrát to však bol opäť mobil Nica Hülkenberga, ktorý zazvonil a z druhej strany sa ozvali nečakané novinky. Ako sám hovorí, letenka do Bahrajnu ho „vytiahla z postele“ a začal hneď baliť.

„Samozrejme, je to ďalšia zaujímavá situácia,“ hovorí Hülkenberg. „Chcem na to ísť kolo za kolom, tréning po tréningu a zrejme pár kôl potrvá, kým za zo mňa zotrie trochu tej hrdze, ktorá sa za ten čas nahromadila. Netreba sa nikam ponáhľať a dám si načas, aby som si na to opäť zvykol.“

Nico toho od svojho odchodu z Formuly 1 veľa nerobil. Mnoho času trávi so svojou mladou rodinkou, má povinnosti na simulátore Aston Martinu a testoval tiež monopost IndyCar. Pred časom sa hovorilo o jeho presune práve do tejto americkej série, no nemecký pretekár si to napokon rozmyslel. Pokračuje ako rezervista v Aston Martine a vďaka tomu sa mu naskytla aj táto príležitosť. Nebude to však vôbec jednoduché.

„Čaká ma množstvo výziev,“ priznáva Hülkenberg. „Bude to priam nával nových informácií. Chcem nasadnúť do auta, zvyšovať rýchlosť a získať nejaké dobré pocity.“

Skúseností s Formulou 1 má nemecký veterán viac ako dosť, problém je však v tom, že tie posledné pochádzajú ešte z jesene 2020. Za ten čas sa v efjednotke zmenilo v podstate všetko. „Už je to nejaký ten čas a ešte k tomu máme tieto autá, ktoré sú úplne nové,“ povedal Hülkenberg.

„Naposledy to pre mňa bola trochu výhoda, keďže som tie autá poznal a vedel, čo mám očakávať. Teraz však pred sebou mám úplne prázdny papier. Potrebujem preto získať nejaké pocity, jazdiť a učiť sa tak rýchlo, ako to len bude možné. Určite to nie je ľahká situácia,“ povedal Hulk.

Súvisiace články