logo F1online.sk

Proti Netflixu vystúpil aj Pérez: Vo štvrtej sérii zašli priďaleko

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2022

Voči seriálu Drive to Survive z dielne Netflixu sa dvíha stále väčšia a väčšia vlna kritiky. Pred pár dňami uzrela svetlo sveta štvrtá séria a reakcie boli naozaj rôznorodé, od nadšenia až po kritiku. Čo je však najhoršie, kritika vyšla aj z radov tých najpovolanejších, samotných jazdcov a šéfov tímov. Dosť vokálny bol v tomto smere naposledy aj pilot Red Bullu Sergio Pérez.

Jeho tímový kolega Max Verstappen nebol súčasťou štvrtej série, čo je veľká škoda, keďže sa v minulom roku stal majstrom sveta. Holanďanov dôvod však nebol úplne neopodstatnený. Vadí mu totiž, ako si Netflix domýšľa a prekrúca niektoré skutočnosti. Videli sme to už v predošlých sériách a nevyhlo sa to ani tej poslednej. Určite je to škoda, pretože sezóna 2021 bola taká fantastická, že tvorcovia si realitu ani upravovať nepotrebovali.

„Naozaj som si hovoril, že môžu pracovať s tou najlepšou sezónou vo Formule 1, no mám pocit, že trochu prepásli jej príbeh a tiež sa im ju nepodarilo odprezentovať,“ povedal Pérez pred prvými pretekmi v Bahrajne.

„Snažili sa vytvoriť príliš veľkú drámu, ktorú však sezóna mala sama osebe. Ten rok poskytol drámy až-až. V tejto poslednej sérii zrejme zašli priďaleko.

„Myslel som si, že táto štvrtá séria bude úplne najlepšia, ale ak mám byť úprimný, ani som ju nedopozeral,“ hovorí Mexičan sklamane.

Ten tiež priznal, že vlani s Netflixom intenzívne natáčal v rodnom Mexiku. Projektu venoval značný čas, no napokon zostal sklamaný, keď sa nič z toho do novej série ani nedostalo.

„Ak mám byť úprimný, vlani som pre nich urobil strašne veľa. V tomto roku toho určite toľko neurobím. Máme veľmi veľa mediálnych povinností a ak sa tomu budem môcť vyhnúť, tak to urobím,“ povedal Pérez.

Toto sú presne dôvody, pre ktoré v Drive to Survive nevidíme Maxa Verstappena. Ten už medzitým potvrdil, že sa nezúčastní ani piatej série a zopakoval dôvody, ktoré uviedol už vlani. Štvrtej sérii pritom dal šancu, pozrel si dve epizódy, no keď zbadal ako Netflix vykreslil „rivalitu“ medzi Landom Norrisom a Danielom Ricciardom, tak televízor vypol a už sa nevrátil.

„Pozrel som si dve epizódy, ale veľmi ma to nenadchlo. Jednoducho predstieranie rivality, to nie je moja parketa,“ povedal Verstappen v rozhovore pre BBC.

„Landa a Daniela poznám ako dvoch skvelých ľudí, majú naozaj skvelé povahy a hneď v druhej epizóde to vyzerá, že k sebe nie sú veľmi priateľskí a podľa mňa to nie je správne, a preto sa na tom nepodieľam,“ dodal.

Na druhej strane, nemáme sa na čo sťažovať, veď sme videli „vzrušujúci“ súboj Júkiho Cunodu s Estebanom Oconom o trináste miesto na Veľkej cene Francúzska alebo ako sa Nikita Mazepin v Soči „predieral“ cez pilotov, ktorí mali náskok celé kolo. Nič na tom, že Mazepin nakoniec aj tak skončil posledný so stratou dvoch kôl na víťazného Hamiltona. O vysielačkových komunikáciách vytiahnutých z jedných pretekov a umelo vsadených do úplne iných ani nehovoriac.

Súvisiace články