logo F1online.skF1online.sk

Pérez dúfa, že v novej sezóne bude konkurencieschopnejší

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková17. 3. 2022

Sergio Pérez z Red Bullu v minulom ročníku zaostával za svojím tímovým kolegom Maxom Verstappenom. Mexičan strácal na holandského pilota v kvalifikácii a v pretekoch získal až o polovicu menej bodov. Teraz je presvedčený, že v roku 2022 bude konkurencieschopnejší a konzistentnejší.

Pripomíname, že naposledy išlo o Pérezovu prvú sezónu v novom tíme a v takom prípade je vždy náročné sa adaptovať. Predchádzajúcich sedem ročníkov strávil vo Force Indii/Racing Pointe. Následne sa v Red Bulle rozhodli ho angažovať, čím sa dostal do špičkového tímu, kde môže naplno rozvinúť svoj potenciál.

V dramatickej sezóne si Pérez prešiel vzostupmi aj pádmi, od víťazstva v Azerbajdžane až po vypadnutie v Q1 v Holandsku, kde jeho 24-ročný kolega zaznamenal víťazstvo. Viackrát však predviedol, že je tímový hráč, najvýraznejšie v posledných pretekoch v Abú Zabí, kde famózne pozdržal Lewisa Hamiltona, aby mal Verstappen šancu sa k druhému ašpirantovi na titul aspoň priblížiť.

V nedeľu vypukne už 73. ročník majstrovstiev sveta Formuly 1. Pri tejto príležitosti Pérez pre racingnews365.com povedal: „Automaticky sa cítite viac usadený, keď vstupujete už do druhého roka v novom tíme. Cítim sa lepšie pripravený, pretože teraz presne viem, ako tím funguje a aká je filozofia Red Bullu Racing, takže to je rozdiel. Viem, že dôležité je, aby som bol počas celého roka konzistentný – som pripravený bojovať.“

Red Bull ukončil predsezónnu prípravu na čele výsledkových listín, pričom Pérez a Verstappen viedli v záverečných dopoludňajších a popoludňajších tréningoch v Bahrajne po tom, čo tím použil niekoľko atraktívnych vylepšení na svojom vozidle RB18.

Pérez je spokojný s prípravou stajne z Milton Keynes a teší sa, ako si povedú, keď sa súťaž naplno rozbehne. „Každý tím je na začiatku sezóny v rovnakej pozícii v tom zmysle, že kvôli zmenám v pravidlách nepoznáme auto tak dobre, ale mali sme naozaj dobré testy, a to v Bahrajne aj v Barcelone. Bude zaujímavé vidieť, ako na tom všetci budú v nedeľu po štarte. Myslím, že to budú dobré preteky.“

Súvisiace články

Diskusia