logo F1online.skF1online.sk

Akoby sa mi sen o Formule 1 splnil znovu, hovorí Magnussen

Kevin Magnussen
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 3. 2022

Mazepin von, Magnussen dnu. Po rozchode s ruským pretekárom a jeho otcom naskočil do rozbehnutého vlaku Haasu dánsky pretekár Kevin Magnussen. Ten stručný a mrzutý Dán bol fuč a zrazu je z neho vysmiaty a šťastný Kevin. Zdá sa, že mu návrat do neistých vôd Formuly 1 nevadí a šíri okolo seba optimizmus.

Slová o tom, že sa do stredu poľa F1 nevráti, ani keby mohol, mu určite odpustíme. Dánsky pretekár si svoje znovuzrodenie užíva a na celom Haase bolo vidieť, že z návratu „strateného syna“ má radosť. „K-Mag“ skočil do staronového zamestnania rovnými nohami a okamžite sa pustil do práce.

„Nesedel som v monoposte Formuly 1 asi tak rok a pol, takže je to skrátka super byť opäť v takom rýchlom pretekárskom aute,“ povedal Magnussen v Bahrajne.

Keď z Formuly 1 odchádzal, nebol na tom jeho tím veľmi dobre. Rok 2021 bol pre Haas ešte ťažší a v roku 2022 čelí veľkej zmene pravidiel. Aj keď sa spočiatku hovorilo o výraznejšom spomalení monopostov, Magnussen má jasno – tieto autá sú stále neskutočne rýchle a VF-22 nie je výnimkou.

„Stále sú veľmi rýchle,“ prikyvuje. „Očakával som, že budú pomalšie, ale v skutočnosti bol môj čas na konci druhého dňa testov iba o osem desatín pomalší než ten Mickov z minuloročnej kvalifikácie.“

„Toto auto teda nie je oveľa pomalšie než minuloročný Haas a z pohľadu jazdy je to tiež super,“ dodal spokojne dánsky pretekár.

Kevin síce vo Formule 1 nechýbal dlho, ale vzhľadom na okolnosti je to určite úplne nový začiatok. Športové okolnosti i tie osobné sú diametrálne odlišné v porovnaní s rokom 2014, kedy Magnussen vo Formule 1 debutoval. Na výraze dánskeho pretekára je vidieť, že po ôsmich rokoch od prvej veľkej ceny si to nesmierne užíva.

„Tento návrat pre mňa znamená naozaj veľa. Formula 1 je kráľovná motoršportu a už od detstva bola mojim snom. Mám za sebou zopár sezón v F1, ale tento comeback chutí tak, akoby sa mi ten sen splnil znovu,“ hovorí Magnussen.

„Ani som netušil, že by som sa mohol do Formuly 1 vrátiť, no potom sa stalo toto a ja môžem jazdiť. Áno, je to skrátka super pocit,“ dodal.

Súvisiace články

Diskusia