logo F1online.sk

Leclerc: Naše pretekové tempo by malo byť lepšie, než kvalifikačné

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2020

Ferrari dokázalo v Maďarsku zabrať a prvýkrát v sezóne dostalo obe svoje autá do tretej časti kvalifikácie. Piate a šieste miesto síce nie sú snom Scuderie, no vzhľadom na štart sezóny a ostatné okolnosti, musí v garáži červených panovať spokojnosť.

Sebastian Vettel piaty, Charles Leclerc s drobnou stratou šiesty. To je po rakúskych problémoch dobrý výsledok, najmä keď uvážime, že Scuderia nechala za sebou i oba Red Bully. Okruh, kde výkon motora nehrá takú rolu zdá sa Ferrari sedí viac. Pilot tímu Charles Leclerc dostal otázku, či je po dnešku spokojný.

„Spokojnejší,“ odpovedal. „Podarilo sa nám urobiť pokrok, čo radi vidíme. Máme piate a šieste miesto, čiže zajtra bude o čo hrať. Myslím, že naše pretekové tempo by mohlo byť trochu lepšie, než to kvalifikačné. Uvidíme, čo z toho môžeme zajtra vyťažiť.“

Ferrari potvrdilo slová o tom, že Hungaroring by mohol tohtoročnému SF1000 vyhovovať viac, no takisto naplnil aj svoje vyjadrenia, že vylepšený aerodynamický balík nebude žiadnym zázračným liekom. Strata na Mercedes je naďalej priepastná, 1,3 sekundy.

„Na tejto trati nie je toľko roviniek. Teraz sme na tom o trochu lepšie v zákrutách, vďaka čomu sme tento víkend konkurencieschopnejší. Budeme sa však musieť pozrieť aj na to, čo môžeme urobiť, aby sme auto zrýchlili aj na rovinkách,“ povedal Leclerc.

„Pre mňa to bola náročná kvalifikácia, trochu som bojoval v Q1 a Q2, no v záverečnej časti sa to zlepšilo. Naše pretekové tempo je lepšie, než to kvalifikačné. Veríme, že zajtra tímu privezieme dobré body,“ dodal Monačan.

Súvisiace články