logo F1online.sk

Pérez priznal, že počas kvalifikácie cítil závrate

Sergio Pérez
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2020

Sergio Pérez to nemá v Maďarsku vôbec ľahké. Cez týždeň uzreli svetlo sveta špekulácie, podľa ktorých by ho mohol v kokpite nahradiť Sebastian Vettel, následne ho postihli zdravotné ťažkosti.

Mexičan v sobotu prehral kvalifikačný súboj s Lancom Strollom. Kanadskému mladíkovi sa pritom dlhodobo nedarí Checa porážať, dnes si však pripísal cenné tretie miesto, kým Pérez sa musí uspokojiť so štvrtým. Jedným z dôvodov dnešnej prehry môžu byť aj zdravotné ťažkosti. Po kvalifikácii Checo priznal, že po fyzickej stránke sa necítil stopercentne v poriadku.

„Pre tím je to dobrý výsledok, mne sa však prihodilo niekoľko vecí. Počas kvalifikácie som sa necítil na sto percent, z nejakého dôvodu som v kokpite začal cítiť závrate,“ povedal Pérez, ktorý si nebol istý tým, z čoho to pramení.

„Stalo sa to náhle. Trochu ma bolel krk a potom som začal cítiť závrate v niektorých častiach trate. Aj kvôli tomu je štvrté miesto dobré, je to dobrý odrazový mostík do zajtrajších pretekov.“

Racing Point začal v Maďarsku pracovať na povesti druhého najrýchlejšieho tímu súčasného roštu. Tím zo Silverstone mal v sobotu takú rýchlosť, že do Q3 postúpil na stredne tvrdej zmesi, a to s pomerne s prehľadom.

„Auto bolo dobré od začiatku víkendu. S výsledkom tímu som spokojný, verme, že zajtra to dokážeme poskladať a privezieme domov veľa bodov. Máme dobré tempo, štartujeme na stredne tvrdej zmesi, z čoho môžeme zajtra profitovať. Podľa nás budú mať tímy na mäkkej sade v prvom stinte problémy,“ povedal Pérez.