logo F1online.sk

Vettel: Bolo to oveľa lepšie

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala18. 7. 2020

Ferrari si v Maďarsku potvrdilo isté zlepšenie. Nebol to síce výkon, z ktorého by fanúšikovia jasali, ale aspoň sa obom jazdcom Scuderie podarilo dostať do tretej časti kvalifikácie. Prvýkrát v tejto sezóne. Sebastian Vettel je s autom o poznanie spokojnejší.

Nemecký pilot vyštartuje do pretekov z piateho miesta, teda pred svojím tímovým kolegom Charlesom Leclercom. Hrôzostrašne pôsobí viac ako sekundová strata na tohtoročné Mercedesy, no o nič lichotivejšie nie je ani manko na tie minuloročné jazdiace v ružovom prevedení.

“Myslím si, že sme na tom oveľa lepšie ako na predchádzajúcich víkendoch,” vyhlásil po kvalifikácii Sebastian Vettel, ktorý sa na Hungaroringu od roku 2008 nikdy nekvalifikoval na horšom ako piatom mieste. “Prvýkrát sme sa s oboma autami dostali do Q3. Rakúsko nám veľmi nesadlo, na rovinkách sme strácali veľa času. Tu máme oveľa viac zákrut, v ktorých to vieme dobehnúť.”

Inžinieri sa v piatok pohrali s nastaveniami a bolo vidieť pokrok. “Auto bolo lepšie vybalansované. Sme oveľa bližšie ľuďom, ktorí sú okolo nás — Racing Pointu, Red Bullu, ale aj McLarenu. To je pozitívne. Musíme to udržať, ale teraz záleží len na príprave na preteky.”

Racing Pointy si v druhej časti kvalifikácie verili a stavili na stredne tvrdú zmes. Bolo to riziko, ale vyplatilo sa. Prvý stint začnú na trvácnejších pneumatikách, kým Ferrari bude musieť do boxov zamieriť skôr.

“Budeme štartovať na softoch, autá pred nami na stredne tvrdej zmesi, tí za nami zas na mäkkej. Pneumatiky budú dôležité a my sme na inej stratégii,” konštatuje Vettel. Ferrari to na mediumkách radšej neskúšalo. “Museli sme ísť na softy, aby sme sa dostali do Q3.”

“Zajtra budeme mať veľa práce. Uvidíme, čo sa z toho bude dať vyčarovať. Dúfať môžeme v hocičo, otázka je, či je to realistické. Ja som tu, aby som pretekal. Chcem vyhrávať. Momentálne nemáme na to, aby sme dominovali a vyhrali len vďaka svojej rýchlosti, no uvidíme, čo sa zajtra prihodí. Budú to zaujímavé preteky, počasie by mohlo zohrať svoju úlohu,” dodal rodák z Heppenheimu.