logo F1online.skF1online.sk

Verstappen rokuje o novej lukratívnej zmluve s Red Bullom

Christian Horner, Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2022

Predsezónne testy nie sú len o sledovaní nových monopostov na trati, ale aj o šírení zákulisných klebiet. S tou poslednou prišiel portál RacingNews365.com, podľa ktorého je pilot Red Bullu Max Verstappen na prahu podpisu novej lukratívnej zmluvy.

Jeho súčasný kontrakt má platiť ešte nasledujúce dve sezóny, avšak po vlaňajších titulových oslavách vyjadrili obe strany ochotu predĺžiť zmluvu s veľkým predstihom. Na prelome rokov sme počúvali sľuby o tom, že rokovania začnú. Klebety v Barcelone hovoria, že sa tak už stalo.

„Zdroj blízky Red Bullu tento týždeň pre portál RacingNews365.com potvrdil, že rozhovory už prebiehajú, ale nie je určený žiadny časový harmonogram pre podpis,“ uviedol RacingNews365.com.

Počas zimy poradca Red Bullu Helmut Marko krotil očakávania pokiaľ ide o Maxov plat. Podľa medializovaných informácií je jeho mzda aktuálne na úrovni 25 miliónov dolárov ročne. Marko povedal, že Red Bull si nemôže dovoliť ho výrazne navýšiť, vraj „už teraz je to blízko limitu“. Jeho tím však cez zimu podpísal dvoch veľkých sponzorov, ktorí vraj prispejú do kasičky sumou 150 miliónov dolárov ročne, takže situácia sa možno už zmenila.

Pripomíname, že v tejto sezóne je rozpočtový strop nastavený na 140 miliónov dolárov, do tejto sumy sa však platy pilotov nezarátavajú.

Súvisiace články

Diskusia