logo F1online.sk

Dobre sme odštartovali, pochvaľuje si Verstappen

Red Bull RB18
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala23. 2. 2022

Red Bull spôsobil veľa rozruchu hneď ráno po odštartovaní predsezónnych testov, ale zvyšok dňa jazdil pomerne nepozorovane. Maxovi Verstappenovi to však vôbec neprekáža, keďže toho najazdil viac ako dosť a v tejto fáze ročníka sú najdôležitejšie práve kilometre. Hovorí o úspešnom štarte do sezóny, v ktorej sa bude snažiť obhájiť svoj titul.

Max Verstappen strávil za volantom Red Bullu RB18 celý deň, počas ktorého odjazdil 147 kôl. V rebríčku kôl tak vytiahol svoj tím až na druhú priečku za Ferrari, ktorého piloti obišli okruh v Barcelone len o šesťkrát viac. Dosiahnutý čas 1:22,246 mu v konečných výsledkoch vynieslo deviate miesto so stratou 2,678 sekundy na lídra Landa Norrisa.

“Auto je úplne iné,” spustil po príchode do mixzóny Max Verstappen. “Myslím si, že RB18 vyzerá dobre, no ide tu o to byť rýchly. Dúfame, že to ešte uvidíme.” Na zaradenie vyššieho prevodového stupňa bude ešte času dosť.

Priority boli inde. “Dnes išlo o to odjazdiť veľa kôl, zvyknúť si na auto a spraviť si obraz o tom, ako sa auto správa. Všetko fungovalo fajn, dobre sme odštartovali. Dnes sa ešte pozrieme na to, či sa už vieme niečo naučiť a využiť to zajtra, keď bude v aute Checo.”

A hoci Verstappen mal pokojnú stredu, aj on sa v jednej chvíli ocitol v problémoch, keď nezvládol prejazd zákrutou a s autom vyšiel až na štrk. Našťastie sa mu podarilo nepoškodiť monopost a nezahrabať ho, vďaka čomu mohol pokračovať bez zbytočného zdržania.

“Je samozrejmé, že občas vyletíte z trate alebo prebrzdíte pneumatiku,” reaguje bezstarostný Verstappen. “Zisťujete aj viac o balanse aute a krok po kroku objavujete, kde sú jeho limity. Najdôležitejšie je však toho odjazdiť veľa, nech jednotlivé komponenty pocítia tie kilometre.”