logo F1online.sk

Cunoda: Cítim väčší tlak než vlani

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 2. 2022

Japonský pretekár Júki Cunoda má za sebou nováčikovskú sezónu i zimnú dovolenku. Ako sám priznal, voľno strávil doma v Japonsku. Teraz je späť a pokúsi sa napraviť nie práve najlepší dojem, ktorý po sebe vlani zanechal. Aj on si musí byť vedomý, že druhú nevydarenú sezónu si už nemôže dovoliť.

Voľno v Japonsku a nejaký čas s rodinou i priateľmi boli príjemné. Japonský mladík síce priznal, že značnú časť svojho voľna strávil v karanténe, no návrat domov mu padol dobre. „Bola to moja prvá návšteva Japonska po takmer roku, užil som si dobré japonské jedlo a stretnutie s priateľmi. Potom prišiel čas na návrat do Talianska. Začal som trénovať a pripravovať sa na novú sezónu. Som spokojný so svojou zimou,“ povedal Cunoda.

Jeho nováčikovská sezóna nebola ideálna. Mladíci to vo svojom prvom roku nikdy nemajú ľahké, avšak ani sám Júki takéto veľké problémy neočakával. Tím ťahal Pierre Gasly prakticky sám a až na posledné preteky v Abú Zabí toho nie je mnoho, čo by japonský mladík mohol zo svojho prvého roku „vypichnúť“.

„Na novú sezónu sa naozaj teším. Cítim, že teraz omnoho lepšie rozumiem tomu, čo mám robiť, viem, ako sa pripraviť, aby som podával dobré výkony. Poznám svoje slabiny a môžem využiť skúsenosti, ktoré som vlani nadobudol. Keď sa v minulom roku stalo niečo neobvyklé alebo neočakávané, nedokázal som sa dostatočne rýchlo adaptovať a vysporiadať so situáciou. Preto som sa v toľkých pretekoch trápil,“ hovorí Cunoda.

„Minulú sezónu som zakončil dobre, štvrtým v Abú Zabí. Toto momentum by som si rád preniesol aj do novej sezóny. Cítim väčší tlak než vlani, ale je to dobrý tlak, motivuje ma pri tréningu,“ dodal japonský mladík.

Tímy momentálne pokračujú v horúčkovitej príprave. Týka sa to aj samotného Cunodu, ktorý už poctivo trénuje s novým monopostom na simulátore. „Tím pokračuje v korelácii dát medzi veterným tunelom a simulátorom. Aj keď to nie je úplne rovnaká špecifikácia monopostu, mám z neho podobný pocit, ako z auta, s ktorým sme jazdili na posezónnych testoch v Abú Zabí. Samozrejme, úroveň prítlaku je nižšia,“ povedal Cunoda.

Súvisiace články