logo F1online.sk

Todta znepokojuje Masiho rozpoloženie, rozhodnúť o ňom sa môže na Valentína

Jean Todt
© Twitter/Jean Todt
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 2. 2022

Aký bude ďalší osud Michaela Masiho? Austrálčanova budúcnosť zostáva neistá a FIA pokračuje v prešetrovaní udalostí z poslednej veľkej ceny vlaňajšej sezóny. Nové vedenie Medzinárodnej automobilovej federácie čakajú štrukturálne zmeny a zasiahnuť by mohli aj „veliteľský mostík“ na riaditeľstve pretekov. Zatiaľ sa však nedá nič povedať s istotou.

Stretnutie Komisie F1, na ktorom by sa mohlo rozhodnúť o kľúčových zmenách pred štartom sezóny 2022, sa uskutoční 14. februára. Po tomto dátume už budeme mať hádam jasnejší obraz. Podľa šéfa Red Bullu Christiana Hornera sa treba v prvom rade uistiť, že riaditeľ pretekov (nech ním už bude ktokoľvek) dostane dostatočnú podporu.

„Nový prezident FIA sa tejto otázke intenzívne venuje a myslím, že je vyvíjané ohromné úsilie, aby sme sa smerom do budúcna uistili, že riaditeľ pretekov dostane lepšiu podporu,“ prehlásil Horner počas nedeľného galavečera pri príležitosti udeľovania Autosport Awards.

„Venovali sme tomu počas zimy veľkú pozornosť a podľa mňa dostane táto pozícia lepšiu podporu. To snáď umožní, aby boli rozhodnutia jednoduchšie a prijímali sa rýchlejšie. Podľa mňa sa však potrebujeme sústrediť aj na pravidlá a zjednodušiť ich,“ povedal Horner.

Na Autosport Awards sa pri novinároch nakrátko zastavil aj bývalý prezident FIA Jean Todt. Ten povedal, že s Michaelom Masim udržiava pravidelný kontakt, avšak o udalostiach z Abú Zabí sa nebavia. Francúz sa mu vraj snaží pomôcť hlavne po ľudskej stránke a tiež vyjadril svoje znepokojenie nad tým, aký vplyv mal na Masiho 12. december po ľudskej stránke.

„Hovoril som s ním, avšak nie o tom, čo sa stalo v Abú Zabí, ale o jeho ľudskej stránke. Dúfam, že bude v poriadku,“ povedal Todt.

Súvisiace články