logo F1online.sk

Previezť sa v Audi Quattro a zomrieť, Vettel si splnil životný sen

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 2. 2022

Zážitok, na ktorý len tak nezabudne. Sebastian Vettel si na Pretekoch šampiónov vo Švédsku splnil jeden zo svojich životných snov. Majster sveta v rely z roku 1984 Stig Blomqvist ho previezol vo svojom Audi Quattro S1.

Bol to vraj “kúzelný” zážitok. Akonáhle sa Stig Blomqvist objavil vo Švédsku so svojim Audi Quattro, Sebastian veľmi dobre vedel, že nejde domov, kým sa neprevezie. O šancu sadnúť si aspoň na miesto spolujazdca vraj doslova “žobral”. A keďže štvornásobnému majstrovi sveta sa nehovorí nie, Blomqvist Vettela povozil. Nejednalo sa pritom o žiadnu “nedeľnú prechádzku”, ale bývalý šampión rely na to skutočne šliapal.

Na otázku, či sa mu splnil jeden z jeho celoživotných snov, Vettel odpovedal: “Viac než len to. Toto auto je podľa mňa ikona a možnosť zajazdiť si so Stigom… bolo to skrátka skvelé.”

“Som veľmi vďačný, že Stig niečo také stále robí a priam som žobral, aby som sa mohol dostať do auta po jeho boku. Bolo to skutočne kúzelné a naozaj som si to užil,” povedal Vettel.

“Nie som si istý, či by som zvládol byť pasažierom počas rely ako napríklad Monte Carlo alebo aj nejakej inej, kde sú dlhé rovinky a rýchle zákruty. Bolo to však skvelé,” dodal Seb.

Ten tak určite neľutoval, že sa do Švédska vypravil, hoci v sobotu sa mu počas bojov medzi národmi vôbec nedarilo. Prehral až tri zo štyroch súbojov a aj keď jeho kolega Mick Schumacher robil čo mohol, vypadnutiu už vo štvrťfinále nezabránil. Sebastian určite nebude v dobrom spomínať na svoju prehru s jazdcom Aston Martinu v ešporte Lucasom Blakeleym.

Avšak v nedeľu to počas individuálnej súťaže už bol opäť starý dobrý Seb a dotiahol to až do finále, v ktorom napokon podľahol Sebastienovi Loebovi. “Po sobote som nečakal, že sa dostanem až do finále. Dosť som sa trápil.”

“V nedeľu som sa však do toho každou jazdou dostával viac a viac. Tlačil som na to naozaj tvrdo a párkrát sa ocitol v snehovom násype, takže možno až príliš tvrdo. Vedel som však, že do toho musím ísť naplno, keď sa chcem Sebastiena udržať. Väčšinu jázd to však bolo jasne v jeho prospech,” priznal Vettel.