logo F1online.sk

Schumacher a Vettel sa opäť spoja na budúcoročných Pretekoch šampiónov

Sebastian Vettel a Mick Schumacher
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 12. 2022

Na januárových Pretekoch šampiónov, ktoré nám už tradične spestria zimnú prestávku, sa opäť v jednom tíme predstaví nerozlučná dvojica Sebastian Vettel – Mick Schumacher. Tí spolu reprezentovali Nemecko aj naposledy, no kým vtedy boli aktívnymi pilotmi Formuly 1, teraz tam pocestujú jeden ako vyslúžilý pretekár a jeden rezervný jazdec Mercedesu.

Pre oboch to bude symbolické, no na túto populárnu dvojicu sa istotne teší nejeden fanúšik. Obaja budú už tradične bojovať v tímovej súťaži za Nemecko, rovnako tak každý za seba v individuálnej súťaži, v ktorej mimochodom Vettel naposledy obsadil druhé miesto.

Zároveň sa však tejto dvojici nedarilo v tej tímovej, keď vypadli už vo štvrťfinále. Bude to pritom už ich tretia spoločná účasť po rokoch 2019 a 2022 (v rokoch 2020 a 2021 sa preteky nekonali).

„Som veľmi rád, že Mick sa ku mne opäť pripojí na Pretekoch šampiónov. Budú to moje vôbec prvé preteky po odchode z Formuly 1,“ povedal Vettel.

„Ani jeden z nás nemá veľa skúseností s jazdou na snehu a ľade, takže začiatkom roka sa budeme vo Švédsku veľa učiť.“

„Naposledy som však nakoniec prekvapil samého seba, keď som sa v individuálnej súťaži dostal až do finále proti Sébastienovi Loebovi. Už sa neviem dočkať návratu a spojeniu s Mickom v jednom tíme. Zistíme, či dokážeme priviesť Nemecko až na vrchol,“ dodal Vettel.

Podujatie sa uskutoční opäť vo Švédsku 28. až 29. januára a predstavia sa na ňom mená ako Mika Häkkinen, Valtteri Bottas, David Coulthard, Jamie Chadwicková, Felipe Drugovich a ďalší.

Súvisiace články