logo F1online.sk

Leclerc: Jeden z tých lepších dní

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 7. 2020

Ferrari z pochopiteľných príčin nedorazilo do Maďarska s veľkými očami. Po náročných dvoch víkendoch v Rakúsku sa Scuderia sústreďuje najmä na zbieranie čo možno najvyššieho počtu bodov. Charakter Hungaroringu by v tomto smere mohol Ferrari pomôcť.

„Ak mám byť úprimný, tak dnešné dopoludnie nám to šlo lepšie, než sme očakávali,“ vyhlásil Charles Leclerc. „Nedorazili sme sem s nejakými novými dielmi, auto je v podstate rovnaké. Vyzerá to tak, že na tejto trati sme o čosi rýchlejší, čo je pozitívne.“

„Popoludní som sa však trochu trápil. Skúšali sme viacero vecí a s autom som nebol veľmi spokojný, nemal som na vode dostatok sebadôvery. Aspoň dopoludnia sme však videli nejaké pozitívne signály,“ povedal Leclerc.

V Rakúsku Ferrari najviac strácalo na rovinkách, čo možno pripísať na vrub menej výkonnej pohonnej jednotke. Tento víkend však sme na Hungaroringu, kde rýchlosť na rovinkách predstavuje menej významný faktor. Scuderia tak môže byť v sobotu a nedeľu o čosi vyššie v poradí.

„V Rakúsku sme mali problémy najmä v prvom sektore. Tu je to o trochu menší problém,“ myslí si Leclerc. „V zákrutách sme pomerne rýchli, čo však neznamená, že môžeme vyzvať aj Mercedes. No zdá sa, že sme rýchlejší, než minulý týždeň.“

„Táto trať by mohla zahrať viac v náš prospech, uvidíme, či sa to zajtra potvrdí. Pokým nezačne kvalifikácia, tak naozaj ťažko povedať. V daždi sme odjazdili o trochu viac kôl než ostatní, keďže sme v týchto podmienkach mali pred týždňom problémy. Naše chápanie sa však opäť posunulo o trochu ďalej,“ povedal Leclerc.

„Máme pred sebou ešte veľa práce, no dnešok vyzeral ako jeden z tých lepších dní.“

Súvisiace články