logo F1online.sk

Räikkönen nechápe svoju popularitu: Veď som divný

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 1. 2022

Nepochybne jeden z najpopulárnejších jazdcov za posledných dvadsať rokov. Fínsky pretekár Kimi Räikkönen si ľudí získal svojou autentickosťou a otvorenosťou, no sám nerozumie, ako sa to mohlo stať. Veď on sám seba považuje za „divného“.

Kariéra majstra sveta z roku 2007 sa skončila, minimálne teda tá formulová. Ako sám povedal, v nasledujúcich mesiacoch má len jeden plán – tráviť čo najviac času so svojou rodinou. Počas jeho dvoch „stintov“ vo Formule 1 si získal povesť kvalitného pretekára i nezameniteľného charakteru. Svoju popularitu však sám príliš nechápe.

„Neviem, prečo ma ľudia majú radi,“ povedal Räikkönen v rozhovore pre Motorsport.com. „Možno preto, že som taký, aký som, neustále divný alebo ako sa to dá nazvať.“

„Pre mňa je to normálne, ale možno nie pre každého, kto sa na to pozerá zvonku. Väčšinou si však robím veci po svojom,“ dodal fínsky pretekár.

Ten niekoľkokrát zopakoval, že uprednostňuje držať sa toho, čo považuje za správne a prirodzené. Nikdy sa nesnažil byť niekým, kým nie je, aby sa niekomu zapáčil. Aj taký Sebastian Vettel o ňom povedal, že je snáď jediným jazdcom na rošte, ktorý sa za ten čas vôbec nezmenil.

„Hlavne zo začiatku je to náročnejšie, pretože sa vás snažia niekam nasmerovať. Ak sa im to však nepodarí, tak to vzdajú a povedia si, že možno je najlepšie nechať vás robiť to, čo chcete,“ povedal Räikkönen.

„Som rád, že som proti tomu na začiatku bojoval, pretože to je omnoho jednoduchšie. Potom je ťažšie snažiť sa byť niekým iným. Myslím, že môžete robiť to, čo od vás ľudia žiadajú alebo byť tým, koho si žiadajú, ale podľa mňa to z dlhodobého hľadiska nie je dobré a ani zdravé,“ uzavrel Räikkönen.

Súvisiace články