logo F1online.sk

Pre Wolffa je prehra v Abú Zabí väčší šok než pre Hamiltona, myslí si Coulthard

Lewis Hamilton
© Instagram/Lewis Hamilton
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 1. 2022

Ani David Coulthard nepochybuje, sezóna 2021 nebola poslednou v kariére Lewisa Hamiltona. Britský šampión sa na začiatku sezóny vráti a jeho aktuálne mlčanie nemá nič spoločné so špekulatívnymi úvahami o konci kariéry. Aspoň také je stanovisko bývalého pilota Davida Coultharda.

Podľa názoru ex-pretekára sa Hamilton zo svojej záverečnej prehry rýchlo otrasie – omnoho rýchlejšie než Toto Wolff a zvyšok Mercedesu. Napriek mlčaniu si David nemyslí, že ho prehra bolí viac než jeho fanúšikov či šéfov. „Myslím si, že bude znudený z tých rečí ako: ‚Okradli ťa, Lewis‘ alebo ‚Pre ľudí si šampión ty, Lewis‘. Takýmto debatám sa bude vyhýbať,“ povedal Coulthard pre britský Telegraph.

Po skončení Veľkej ceny Abú Zabí sa spustila vlna špekulácií, na ktorej sa vezieme v podstate dodnes. Na otázky ohľade konca Lewisovej kariéry odpovedali v podstate všetci, okrem samotného Lewisa. Väčšina sa však zhoduje na tom, že Hamilton kariéru neukončí. Pridáva sa k nim aj David.

„Bolo to veľké rozhodnutie podpísať s Mercedesom nový dvojročný kontrakt. Nemyslím si, že Abú Zabí niečo zmenilo. Určite by bol rád, keby vyhral. Myslím, že to preňho bolo veľmi emocionálne, pre každého by to za daných okolností tak bolo,“ hovorí Coulthard.

„Myslím si však, že pre Lewisa bol ten šok oveľa menší než pre Tota Wolffa, zvyšok tímu alebo jeho fanúšikov,“ dodal Škót.

Ten sa so sedemnásobným majstrom sveta porovnávať nechce, zároveň však má skúsenosti s bojmi o víťazstvá. Zažil ich ako pilot Williamsu i McLarenu. „Nechcem sa s Lewisom porovnávať pokiaľ ide o úspechy alebo rýchlosť, no jedna vec, s ktorou sa podľa mňa porovnať môžem, je trvácnosť tej emócie.“

„Eufória po nejakom úspechu rýchlo vyprchá, rovnako tak sklamanie z prehry,“ povedal Coulthard.

Súvisiace články