logo F1online.sk

Po Maxovi a Lewisovi som tretí najlepší na rošte, myslí si Gasly

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 1. 2022

Francúzsky pretekár Pierre Gasly má za sebou skutočne skvelý rok. Prakticky sám ťahal AlphaTauri v boji o piate miesto Pohára konštruktérov, čo proti konzistentnej dvojici Alonso – Ocon a tímu Alpine nemal šancu zvládnuť. Radosť mu to však nepokazilo.

Gasly nepochybne patrí k najlepším jazdcom sezóny 2021. On i jeho tím dokázali zo svojho auta častokrát dostať maximum. Júkimu Cunodovi sa to síce príliš nedarilo, avšak to ešte AlphaTauri neuberá kredit za veľmi dobrú sezónu 2021.

„Som veľmi spokojný s progresom, ktorý sme urobili. Už v roku 2020 sme mali skvelú sezónu a rok 2021 bol ešte lepší. V absolútnych číslach nám síce chýba víťazstvo, ale naša konzistentnosť sa zlepšila,“ povedal Gasly v rozhovore pre Auto Motor und Sport.

„Myslím, že po Maxovi a Lewisovi som tretí najlepší na rošte. Z nášho auta sa nám naozaj podarilo dostať maximum a dať dohromady niekoľko veľmi dobrých pretekov. Ja osobne si z minulého roku môžem zobrať množstvo pozitív,“ dodal Gasly. Ten tiež dostal otázku, či je lepší než kedykoľvek predtým.

„Pozeráte sa na najlepšieho Pierra Gaslyho, aký kedy vo Formule 1 pôsobil. Cítim tiež, že s väčšími skúsenosťami lepšie rozumiem všetkému, čo sa okolo mňa deje. Mám veci omnoho viac pod kontrolou. Presne viem, čo od auta i tímu chcem. Myslím, že sa to z roka na rok zlepšuje,“ povedal Gasly.

Ten sa v tom istom rozhovore dosť kriticky vyjadril na adresu tímu Red Bull (písali sme o tom tu), od ktorého sa mu podľa jeho slov nedostalo dostatočného uznania. Ešte krutejšie však pre Pierra je, že ďalšie minimálne dva roky je tomuto tímu zmluvne viazaný.

„Kontrakt mi vyprší na konci sezóny 2023. V súčasnosti je plán nájsť si kokpit pre rok 2024, avšak ešte sa to len uvidí. Ako som povedal, vo Formule 1 sa veci menia rýchlo. Neviem, aké má so mnou plány Red Bull, či chcú pokračovať alebo ma uvoľnia skôr. Budeme sa o tom baviť,“ povedal Gasly.