logo F1online.skF1online.sk

Gasly opäť sklamaný z rozhodnutia Red Bullu: Nedostal som zaslúžené uznanie

Christian Horner a Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 1. 2022

Pierre Gasly a jeho vzťah s Red Bullom. Tento príbeh plný lásky a nenávisti by mohol vyjsť aj knižne. Francúzsky pretekár je z počínania a rozhodovania svojho tímu frustrovaný a niekoľkokrát to aj vyjadril. Naposledy v rozhovore pre nemecký Auto Motor und Sport, v ktorom sa opäť dosť kriticky vyjadril na adresu tímu, ktorý je stále jeho zamestnávateľom.

Aj keď Gasly preteká v tíme AlphaTauri, zmluvne je viazaný Red Bullu. Členom akadémie Helmuta Marka je už dlhé roky a aj s ich pomocou to dotiahol do Formuly 1. Šancu dostal aj v hlavnom tíme v prvej polovici roka 2019, no výkonnostne na tom nebol vôbec dobre. Red Bull ho preto poslal späť do AlphaTauri, kde sa okamžite zaradil medzi najlepších pilotov stredu poľa. Ani po viac ako dvoch rokoch však neprichádza druhá šanca, čo Francúza očividne frustruje.

„Moja túžba bojovať o titul je nesmierne silná. Vo Formule 1 som preto, aby som bojoval na čele, to je moja motivácia sa ďalej zlepšovať. Nebudem klamať, je náročné odjazdiť takú sezónu, ako bola tá posledná. Keď sa porovnám s tými, ktorí dostali príležitosť v sedačke Red Bullu, tak cítim sklamanie. Na základe čísel a výsledkov som podal lepší výkon než ktokoľvek v tomto tíme,“ povedal Gasly, ktorý zrejme narážal „len“ na svojich nástupcov Alexa Albona a Sergia Péreza, no už nie na Maxa Verstappena.

„Na konci dňa sa mi však nedostalo uznania ani odmeny za môj výkon. Je ťažké to prehltnúť. Samozrejme, som z toho sklamaný. Viem, čo chcem v tomto športe dosiahnuť, chcem bojovať o čelo. Budem pokračovať ďalej a naplno, budem naďalej veriť v samého seba. Verím, že AlphaTauri na tom bude minimálne tak dobre, ako v roku 2021,“ hovorí Gasly.

Ten vyzerá byť v systéme Red Bullu absolútne „zaseknutý“. Povýšenie do hlavného tímu neprichádza a Helmut Marko ho nemieni len tak „darovať“ konkurentom. Ešte v rokoch 2022 a 2023 bude súčasťou tímu Red Bull, potom sa uvidí.

„Mnohým jazdcom končia v roku 2023 zmluvy. Trh s pilotmi sa otvorí a príležitosti prídu. Vo Formule 1 sa všetko deje veľmi rýchlo. Teraz sa sústredím na svoje výkony a odovzdám zo seba to najlepšie, ako napríklad v Mexiku – piate miesto v kvalifikácii hneď za Mercedesom a Red Bullom so stredopoľovým autom. Určite by som si s rýchlejším autom počínal lepšie,“ dodal Gasly.

Súvisiace články

Diskusia