logo F1online.sk

Neweyho manželka o jeho nehode: Takmer som oňho prišla

Adrian Newey
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 12. 2021

Veľmi veľa sme toho nevedeli a v podstate ešte stále nevieme. Pokiaľ ide o okolnosti cyklistickej nehody Adriana Neweyho, zostal Red Bull skúpy na informácie. Postupne sa dozvedáme stále nové a nové veci. Ešte na jeseň sa na túto tému rozporuplne vyjadrili aj Helmut Marko a Christian Horner. Jeho manželka Amanda pred niekoľkými dňami pridala veľmi srdcervúci príspevok na sociálne siete.

K nehode došlo v lete počas dovolenky v Chorvátsku. Newey sa po nej dával do poriadku dlhé týždne a pracoval minimálne, čo Red Bull v titulovom boji oslabilo. V októbri ho mohli konečne privítať späť v práci, no okolnosti nehody boli stále dosť nejasné.

„Bolo to naozaj škaredé. Adrian mal niekoľko zlomenín a poranení hlavy,“ povedal ešte v októbri nemeckým médiám Helmut Marko.

Jeho kolega Christian Horner povedal: „Takéto veci sa niekedy zvyknú zveličovať. Je pravdou, že na dovolenke mal nehodu, našťastie už je zdravý.“

Pred pár dňami o udalostiach z leta emotívne prehovorila aj Adrianova manželka Amanda, ktorá pridala na sociálne siete ich spoločnú fotografiu s emotívnym popisom.

„Adrian nie je na sociálnych sieťach. Je veľmi múdry! Avšak po tomto roku, ktorý sme prežili, chcem niečo verejne povedať. V auguste, po jeho nehode na bicykli, som takmer prišla o svoju životnú lásku,“ napísala Amanda na Instagrame na Adrianove narodeniny 26. decembra.

„Mal viacnásobné zlomeniny lebky, ale už desať dní po jeho kraniotómii (chirurgické otvorenie lebky, pozn. red.) sedel na virtuálnom boxovom múre počas Veľkej ceny Holandska, čo ukazuje jeho silu a odhodlanie. Jeho uzdravenie je malým zázrakom, takže tieto jeho narodeniny sú výnimočné. Všetko najlepšie, Adrian,“ popriala svojmu manželovi Amanda.

Súvisiace články