logo F1online.sk

Jeana Alesiho zatkli, švagrovi do okna nastražil ohňostroj

Jean Alesi
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala23. 12. 2021

Jean Alesi má za sebou niekoľko hodín na policajnej stanici a o rok ho čaká súd. Dôvod je vcelku bizarný; bývalý pretekár Formuly 1 nastražil a odpálil ohňostroj v okne kancelárie jeho švagra, z ktorého si vraj chcel takto vystreliť. Komplicom bol i jeho syn Giuliano.

Niekdajší pilot Ferrari počas vypočúvania priznal, že si “v Taliansku zakúpil veľký ohňostroj”, ktorý v nedeľu večer nastražil v jednom z okien švagrovej kancelárie vo Villeneuve-lès-Avignon. Vraj šlo o “nevydarený vtip” mierený na jeho švagra, ktorý sa má práve rozchádzať s Alesiho sestrou.

Nebolo však z toho len prosté preľaknutie sa. Ohňostroj bol taký veľký, že rozbil aj špeciálne bezpečnostné sklo. Alesi si podľa vlastných slov “nepredstavoval, že by spôsobil také veľké škody”.

“Jean Alesi bol zadržaný v pondelok okolo 16:00 hod. za poškodenie cudzieho majetku výbušným zariadením,” uviedol pre agentúru AFP zástupca prokurátora v Nimes Antoine Wolff, ktorého cituje L’Equipe. Voči 57-ročnému Alesimu bolo vznesené obvinenie za “nebezpečné poškodzovanie cudzej veci”, za čo sa spolu so synom Giulianom postavia pred súd v januári 2023. Obom hrozí až desať rokov väzenia a pokuta do 150-tisíc eur.

Zástupca prokurátora Wolff napokon doplnil: “Mám dosť pochybnosti o predstave tohto ‘vtipu’, ku ktorému došlo o desiatej večer a bez toho, aby druhá osoba tušila, kto to bol.”

Alesiho švagor uviedol, že “nemá žiaden problém” s bývalým jazdcom F1, no za poškodenie jeho kancelárie podal sťažnosť.