logo F1online.sk

Verstappen vysvetľuje, akí sú s Alonsom dobrí priatelia

Max Verstappen a Fernando Alonso
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko21. 12. 2021

V dnešnom článku si priblížime vzťah medzi úradujúcim šampiónom Maxom Verstappenom a legendárnym španielskym pilotom Fernandom Alonsom.

Max Verstappen vo svojom vyjadrení zhodnotil, že spolu s Alonsom sú dobrí priatelia a dokonca obdivoval jeho štýl jazdy už v časoch pretekania na motokárach.

„Momentálne mám s Fernandom naozaj dobré priateľstvo, pretože už keď som pretekal na motokárach, jeho štýl sa mi veľmi páčil,“ povedal 24-ročný mladík v rozhovore na kanáli CarNext YouTube.

„Je tiež skutočný bojovník a nikdy sa nevzdáva. Pochopiteľne, žiaľ, v posledných rokoch sa mu to nepodarilo byť vpredu, len preto, že na to nemá auto,“ pokračoval Max Verstappen.

„Ale páči sa mi jeho postoj. Naozaj ‚horí.‘ A tiež motivácia a chuť v jeho veku, byť stále vo Formule 1, chce tu byť ešte dlhšie a vždy chce vyhrať,“ skonštatoval aktuálny šampión Formuly 1. „Vždy chce robiť to najlepšie, čo vie. Za mňa, je to naozaj veľmi pekné.“

Verstappen pripúšťa, že veci môžu byť inak, ak 40-ročný španielsky pretekár dostane v budúcej sezóne techniku, ktorá by mu mohla zabezpečiť účasť na popredných pozíciách.

„Samozrejme, potom je to iný príbeh,“ povedal Max na margo Alonsovej situácie v budúcom roku.

„Ale stále sa budeme navzájom veľmi rešpektovať, no rád by som ho videl späť na popredných priečkach. Viete, naozaj si to zaslúži a samozrejme, je dvojnásobným majstrom sveta,“ uzatvára holandský pretekár v službách tímu Red Bull. „Ale ako som povedal, je takisto naozaj pekné s ním hovoriť a vidieť, ako premýšľa o (jednotlivých) situáciách.“