logo F1online.sk

Berger: Verstappen je z rovnakého cesta ako Senna či Schumacher

Max Verstappen oslavuje titul
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala19. 12. 2021

Maxovi Verstappenovi určite nemožno odškriepiť obrovský talent. Povedie ho však k ďalším titulom? Pri pohľade na jeho štatistiky si len málokto povie, že si už majstrovské oslavy nikdy nezopakuje. Gerhard Berger ich predpovedá ešte niekoľko, a to aj na základe toho, ako veľmi sa podobá legendám F1 Sennovi či Schumacherovi.

Holandský pretekár sa z titulu teší prvýkrát od jeho motokárových rokov, a hneď z toho najcennejšieho. Počas juniorských sezón si totiž neprešiel všetkými nižšími sériami, ale Red Bull ho rovno hodil do klubu piraní. A hoci spočiatku mal problémy sa jazdecky zaradiť, dnes už dozrieva, čo dokázal v majstrovskom boji proti Lewisovi Hamiltonovi.

Gerhard Berger v ňom preto vidí veľmi úspešného jazdca, ktorého tie najlepšie dni a roky ešte len čakajú. “Ešte veľakrát sa stane majstrom sveta,” vyhlásil pre ServusTV uvedomujúc si však, že má pred sebou veľmi dlhú cestu, aby sa dostal na úroveň Sennu či nebodaj Schumachera. “Ešte bude musieť trochu pridať, aby sa dostal do tejto ligy.”

“Ak sa však bavíme len o talente, tak on je vytesaný z presne rovnakého kameňa. Je to výnimočný pretekár,” vyzdvihol ho víťaz desiatich veľkých cien F1. “To ste videli už vo Formule 3. Ja som ho sledoval aj v motokárach. Tento chlapík to má v sebe a bude ešte lepší, než aký je teraz.”

Verstappen si nezískava fanúšikov len výkonmi na trati. Bergerovi sa páči aj jeho osobnosť. “Je to sympatický mladík, zostáva pri zemi, je super. Myslím, že to robí veľmi dobre, majstrom sveta je zaslúžene.”

Pre imidž pilota Red Bullu je skvelé, že dokázal poraziť sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona a nemusel čakať na to, kým britský pretekár z Formuly 1 odíde. Smerom do budúcna preto ľudia nebudú vnímať Hamiltona ako jasne lepšieho. A Berger ho ako lepšieho nevníma ani teraz.

Berger hovorí, že Hamilton a Verstappen sú si “vyrovnaní”. “Pri Lewisovi sa koniec-koncov bavíme o chlapíkovi, ktorý išiel spraviť posledný krok k tomu, aby sa stal najúspešnejším pilotom všetkých čias.”

“Z tohto pohľadu je tiež zaujímavý výsledok; bude sa musieť o to pokúsiť ešte raz. Budúca sezóna nám sľubuje ďalší napínavý ročník,” teší sa 62-ročný Rakúšan.

Súvisiace články