logo F1online.sk

Podľa Eddieho Jordana by sa mal Hamilton zoceliť, ak chce titul

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala13. 12. 2021

Lewis Hamilton prišiel o majstrovský titul v poslednom kole sezóny. Mohol s tým na opotrebovaných pneumatikách niečo spraviť? Táto otázka vŕta hlavou bývalému majiteľovi tímu F1 Eddiemu Jordanovi, ktorý Hamiltonovi vyčíta, že v závere pretekov nevykročil za titulom dostatočne rázne. Podľa Jordana je príliš mäkký.

V uplynulých sezónach sme nič podobné nezažili, Lewis Hamilton v hybridnej ére s výnimkou roku 2016 vždy vyhral titul s predstihom. A v posledných sezónach sa ani neocitol v takom vypätom boji o titul ako teraz. Mohlo sa stať, že za ten čas vymäkol a keď zrazu Verstappen začal vystrkovať lakte a mal rovnako rýchle auto, tak nevedel reagovať?

Tento rok bol Verstappen jasne agresívnejším jazdcom. Hamilton sa vždy odvolával na skúsenosti a na to, že v prvom rade je dôležité preteky dokončiť. To je možno pravda, no s takýmto prístupom súperovi umožnil, aby si k nemu na trati viac dovoľoval. Nakoniec mu podľa Eddieho Jordana otvoril trezor k svojmu titulu.

“Verstappenovi nemôžete uprieť právo na tento majstrovský titul,” cituje Eddieho Jordana BBC. “Na druhej strane si však myslím, že Lewis mu otvoril dvere. Umožnil niekomu takému agresívnemu a arogantnému ako Verstappen, aby ho rozhodil a ukradol mu titul.”

Mohol Hamilton o čosi tvrdšie zabojovať v poslednom kole? Čo by na jeho mieste spravil Max Verstappen? Skutočne by sa naplnili predpretekové predpoklady a radšej by súpera vyradil? Keď Hamilton videl, že ho Red Bull predbieha, mohol si dovoliť zariskovať aj prípadný kontakt.

“Myslím si, že Lewis bol milý už príliš dlho a podľa mňa by sa mal opäť zoceliť,” radí sedemnásobnému šampiónovi Jordan. “Ja to vidím v jeho reči tela. Započúvajte sa do toho, ako to všetko následne komentoval, bral to tak športovo. Celá Británia môže byť hrdá na to, čo predvádza, ale milí chlapci nevyhrávajú tituly. A on sa stal milým chlapcom.”

Rodák z Dublinu ešte pripomenul, že kvality na zisk ďalších titulov istotne má: “On je najlepším jazdcom, akého som kedy videl, a to som za môj život videl pár naozaj špičkových pilotov. Keď to hovorím, znamená to, že ho naozaj staviam na piedestál.”

Súvisiace články