logo F1online.sk

Todt: Max je ako Kimi – priamočiary, talentovaný a ľahostajný

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 11. 2021

Na niečo také sa čakalo dlho. V roku 2021 sme svedkami tesného boja o titul medzi dvoma jazdcami z dvoch rôznych tímov, ktorých charaktery sú veľmi odlišné. Odlišnosti medzi oboma protagonistami v boji o šampionát vníma aj Jean Todt.

Francúzsky veterán sveta motoršportu v rozhovore pre portál RaceFans poskytol svoj pohľad na Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona.

„Max je ako Kimi – veľmi priamočiary, veľmi talentovaný, s veľmi obmedzeným záujmom a sústredený len na jedno. Je skrátka ľahostajný,“ povedal prezident FIA Jean Todt, ktorého pôsobenie v tejto pozícii sa pomaly ale isto blíži ku koncu.

Tohtoročný boj o titul je zápasom dvoch celkom odlišných charakterov, pričom najmä vlani bol britský pretekár veľmi hlasným zástancom boja proti rasizmu a za diverzitu v motoršporte, na čo prezident FIA reagoval s rešpektom, no nie nadšením. Známy sa stal najmä jeho výrok z augusta minulého roku: „Moja manželka je Číňanka a zaslúži si rovnakú pozornosť. Biely, čierny a každý človek si ju zaslúži. Na všetkých životoch záleží bez ohľadu na farbu pleti alebo vierovyznanie.“

O viac ako rok neskôr pre RaceFans Todt povedal: „Lewisa mám rád. Obdivujem jeho dlhovekosť, samozrejme, mať dlhodobo najrýchlejšie auto a najlepší tím vám v tom pomôže. Má však potrebnú vášeň. Myslím, že jeho angažovanosť v mnohých oblastiach je dobrá, aj keď to ešte neznamená, že súhlasím so spôsobom, akým sa angažuje. Na druhej strane má svoje presvedčenie a vyjadruje ho, čo sa mi páči a rešpektujem to.“

„Niekedy mám pocit, že by to mohol robiť odlišným spôsobom, avšak chce sa angažovať a chce byť hráčom na poli niektorých spoločenských tém, na ktorých mu záleží, takže to rešpektujem,“ dodal Todt.